Стига с тези крокодилски сълзи


18 Септември 2014, Четвъртък


Преди време в тиража на Спорт тото 2 бе улучена шестица. Печалбата бе около 5 милиона лева. Впоследствие се установи, че джакпотът е уцелен с измама.



Виновните лица бяха санкционирани и сумата не им бе изплатена.
И веднага „умните глави“ от Комисията по хазарта решиха парите да бъдат прибавени към джакпота за един следващ тираж, по който вече беше се натрупала сума от почти 2 и половина милиона лева. И по ирония на съдбата, във въпросния следващ тираж пак бе улучена шестица, а на печелившия бяха изплатени около 7 и половина милиона лева.
Нямаше ли кой да предложи спасените от измамниците 5 милиона лева да бъдат дадени на Фонда за лечение на болни деца в чужбина например или пък да се предостави на нещастниците от Мизия, останали без дом, както и на пострадалите от наводненията в други населени места.

Откакто ни връхлетяха потопите, политици, журналисти, кметове и всякакви други персони ронят крокодилски сълзи по печатни, електронни и ефирни медии, зовейки хората да помогнат на бедстващите си сънародници кой с каквото може. Несретници с болни деца се молят като просяци пък някой да им даде 10, 20 или 30 хиляди лева, за да лекуват рожбите си. Говори се, че в прословутия Фонд за лечението им в чужбина нямало никакви средства.

През 1959 г. се уволних от казармата и започнах работа в едно предприятие. През същата година беше създадено Тото 2 (6 от 49) и аз започнах да играя с фиш от 30 стотинки. Тогава бях 20-годишен, а сега съм на 75 години. Така че вече 55 години не съм пропуснал нито един тираж и не съм улучвал повече от тройка или четворка.
Когато се натрупа сума от над 2 милиона лева, си казвам: „Нека поне двама души да улучат и шестте числа и да си поделят сумата по равно“.

Нима 2 и половина милиона са малка сума, та към нея бяха прибавени и онези 5 милиона, дето с измама бяха уж спечелени. Веднага някой ще каже, че по някакъв си правилник или закон сумите от тотото не може да се пренасочват за други цели. Може би е така, но зависи какви са целите все пак!

Защото ежедневно по вестниците чета за трагедията на различни болни българчета, които, за да оздравеят, трябва да се платят неимоверно високи суми, несъбираеми на практика с дребни дарения. Което обрича тези, на които е нужна помощ. Време е да се осъзнаем кое е най-ценното и си струва дори да се прескочат правилата.
Стойчо Бургуджиев,
Каблешково, обл. Бургас


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки