В отговор на вашите въпроси


18 Септември 2014, Четвъртък


Интересувам се дали има изпитани рецепти, изпълнявани със средствата на природната медицина, които да лекуват безчувствен пръст на крака



и силно болезнена възглавница в предната част на стъпалото. Страданието ми се предхождаше от краткотрайна, но много силна болка в прасеца на същия крак – 3-4 пъти в рамките на няколко месеца. После този спазъм изчезна и остана болката в стъпалото и безчувствения пръст.
Жана Димитрова,
Банкя

Едно от изричните изисквания на проф Мермерски е, когато се изпращат въпроси до него или до в. „Десант“, да се изписва диагнозата, за да можем да ви препоръчаме подходящото за вашия случай лечение с изпитани рецепти от народната медицина
В случая може да става дума за широк кръг от заболявания, като крампи на краката, бурсит, синдром на Рейно, начални симптоми на захарен диабет, аномалии във функционирането на вегетативната нервна система, съдови заболявания, полиневропатия и т.н.

Най-вероятната причина за болки в мускулатурата на прасците са различни синдроми и болести, свързани с костно-мускулната система, като например травми, артрозни изменения по ставите (износване на ставния хрущял), остеопороза, плоско стъпало и др.
Много често такава болка се появява и при дразнене на периферните нерви при неразположения, засягащи поясните прешлени на гръбначния стълб, като радикулит, дископатия, спондилоза (ошипяване). За редица съдови заболявания също един от първите симптоми може да бъде болка в подбедрицата.

При острата артериална недостатъчност (внезапно запушване на артериите на крака) болката е кратка, силна, остра и пробождаща, понякога непоносима. Тя се съпровожда с изстиване на стъпалото, побеляване или посиняване на пръстите, невъзможност за движение на пръстите и стъпалото и намаляване на сетивността им.
При хроничната артериална недостатъчност на крайниците болката се появява само при ходене - изкачване на наклон или по-бързо ходене или бягане. Всеки сам точно може да определи при ходене на колко метра се появява болката.

В действителност това не е точно болка, а чувство на умора и схващане на мускулатурата, което кара човек да спре. В по-напредналите стадии може да се появи болка и в покой.
При заболяванията на вените също може да има болезненост под коляното. При запушване на дълбоките вени (флеботромбоза) се наблюдава твърд оток и болка в подбедрицата, засилваща се при сгъване на стъпалото.

Цветът на кожата може да се промени – да посинее. При тромбофлебит на повърхностните вени има силна болка около засегнатите вени, съчетана със затопляне и зачервяване.
При разширените вени и хроничната венозна недостатъчност болката в подбедриците е по-слаба и се проявява по-силно към края на деня, като обикновено е съчетана с тежест в краката и оток.

Пациентът трябва да се обърне към общопрактикуващия лекар, а той ще го насочи най-често към ортопед травматолог или ревматолог, но ако прецени, че става въпрос за съдово заболяване - и към съдов специалист - ангиолог или съдов хирург.
Ето една рецепта от народната медицина, прилагана с успех при болест на Рейно от Димитринка Тодорова.

Напълва се буркан от компот с акациев цвят и се залива с газ за горене. Стои на тъмно и прохладно място 90 дни, като бурканът се облепя с черна хартия, за да не прониква светлина в него. Прецежда се течността и с нея се мажат болните места с лек масаж.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки