Без помощи за пресните сирена


Без помощи за пресните сирена
16 Септември 2014, Вторник


Започва прием по схемата за складиране на млечни продукти


Прием на документи за кандидатстване по извънредна схема за частно складиране на пушено и синьо сирене, кашкавал и извара започна в понеделник. Мярката се въвежда във връзка с наложената забрана за внос на някои продукти от Европейския съюз в Русия.
Субсидията по мярката е за сирена, които са стъргани или на прах, топени, сини сирена и други, сред които и кашкавал, замразена извара. За пресните сирена обаче няма да бъде отпускана помощ.

Подпомагането е 15,57 евро на тон/ден за постоянните разходи за складиране и 0,40 евро на тон дневно за складовото съхранение на продукцията по договора. Мярката се отпуска единствено ако договореният период на складовото съхранение е между 60 и 210 дни, като допустимите количества са от 0.5 до 155 000 тона.

Според европейския регламент, всяка партида трябва да има неизтриваема маркировка с кодиран надпис, който указва производителя и датата на производство, както и датата, на която партидата се внася в склада. Тя не трябва да е предмет на предишен договор за складиране. По схемата могат да кандидатстват български производители и търговци, регистрирани по ЗДДС. Приемът продължава до 31 декември 2014 г. Заявленията за намерение за участие се подават лично от кандидата или от упълномощено лице в Централно управление на Държавен фонд „Земеделие” в София, отдел „Мляко”.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки