Патриотичният фронт почете Съединението на България


Патриотичният фронт почете Съединението на България
Пред мавзолея на княз Батенберг в столицата венци поднесоха съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов (в дясно) и заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки
12 Септември 2014, Петък


Членове и симпатизанти на родолюбивата партия поднесоха венци и цветя пред паметните знаци, отбелязващи това значимо събитие

Автор: Десант

Членове и симпатизанти на родолюбивата коалиция „Патротичен фронт – НФСБ и ВМРО“ от цялата страна се включиха в честванията на една от най-светлите дати в родната история – 6 септември. На този ден преди 129 години е извършено дълго мечтаното обединение на Княжество България с Източна Румелия.

Десетки членове и симпатизанти на патриотите се събраха пред мавзолея на княз Александър I Батенберг в София, за да отбележат националния празник и да си припомнят девиза на българския народ „Съединението прави силата“. На събитието присъстваха съпредседателите на партия „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов и Данчо Хаджиев, заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки, кандидат-депутати от листата на коалицията в София, журналисти от телевизия СКАТ и много столичани.

„Актът на Съединението е велик с това, че е изцяло дело на българите – без помощта или намесата на друга държава. Това е триумф на българския дух. Ние следваме светлия пример на родолюбците, които извършиха подвига на обединението на изконни български територии и българско население от двете страни на Балкана. Без да се обединим, без да бъдем единни, България няма бъдеще. Патриотичният фронт е пример именно за такова обединение“, подчерта Валери Симеонов.

Думите му бяха подкрепени и от Данчо Хаджиев, който заяви, че задачата на родолюбците е подобна на тази на Чардафон Велики, Захари Стоянов и техните съратници отпреди 129 г.: „Патриотичният фронт има своя основна цел да вдигне духа и да сплоти българското общество и най-вече да заздрави основите на нашата държава“.
Според Ангел Джамбазки, на 6 септември 1885 г. българският народ е изпълнил древния завет на хан Кубрат и е доказал, че „Съединението прави силата“: „Ние трябва да пазим историята жива, да я съхраним и предадем на децата си. Трябва да помним националния идеал за обединение на всички български земи и население, който все още не е осъществен.“

Светлата дата бе отбелязана и в Бургас, откъдето партията на СКАТ започна своя път. Пред паметника на 24-ти Черноморски полк венци и цветя поднесоха членове и симпатизанти на НФСБ, ВМРО, партия „Средна европейска класа“, кандидати за народни представители от листата на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ в морския град, журналисти от телевизия СКАТ и вестник „Десант“.

„Днешният празник е зареден с много дълбоко послание към поколенията – нашето и това след нас. С акта на Съединението българите се изправят не само срещу Турция, но и срещу другите балкански страни и дори срещу Великите сили, и въпреки това са постигнали предначертаната цел“, изтъкна в словото си по повод празника съпредседателят на Националния фронт Валентин Касабов.Заместник-председателят на СЕК Константин Бачийски също призова да съхраним завета на славните ни прадеди: „Това е най-истинският урок на историята и ни е изключително необходим днес, когато трябва да пазим националната чест и достойнство от посегателството на всякакви нездрави чужди интереси“.


В Бургас пред паметника на 24-ти Черноморски полк своята почит изразиха съпредседателят на НФСБ Валентин Касабов (в ляво) и председателят на секцията на патриотите в централната част на морския град Ивайло Вагенщайн

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки