Какви грешки допуснаха управляващите


Какви грешки допуснаха управляващите
Карикатура: Николай Арнаудов
11 Септември 2014, Четвъртък


Много неща в съвременна България ме отвращават. През последните 25 години намразих думата демокрация. Омръзна ми да гледам все едни и същи управници –



сребролюбци, ненаситни и алчни за пари и власт.
Една от най-големите им грешки бе да се увеличават пенсиите процентно на всички, а не само най-ниските. Така тези, които навремето са били на лека работа, сега ще настигнат онези, които са работили в трудни условия.

Що се отнася до изборите, продължава порочната практика в избирателните списъци да се водят хора, които от 10-20 години не живеят в дадено населено място, много от тях дори са в чужбина. Така доста селища се водят по регистрите с много повече жители от реалния брой. Чудя се и защо се правят толкова много избирателни секции. В Старо село например за европейски парламент гласуваха около 230 души. Те можеха да дадат вота си само в една секция, а не в две, както беше на практика.

Възмутително е, че масово фирмите плащат осигуровки на работниците си върху минималната заплата от 340 лв., а някои дори и не плащат или пък крият точния брой на служителите си. Къде са финансовите проверки?
А защо никой нищо не прави за масовото сечене на залесителните пояси и горите в България. Преди 10 ноември 1990 г. само се залесяваше, а сега само се сече и се пълнят джобовете на фирмаджиите, които унищожават природата на страната ни.

Защо ни са в малка България 240 депутати?! Много от тях са мъртви души, дори често не присъстват на заседанията, а се возят с мерцедеси и харчат народни пари. Това е може би най-голямото нахалство, което се проявява по политическите върхове у нас!
Нека всички староселци направят съпоставка какво беше селото преди 25 години – със завод с 600 работници; с ТКЗС с 31 000 дка обработваема земя, с крави и овцеферми, птицеферми, свинеферми, лозарска и зеленчукови градини, кайсиеви масиви, басейни, шивашки цехове, училища с 500 деца, детски градини и ясли... А сега представлява тъжна гледка – с празни къщи, пустош, пенсионери и 50-60 деца, които учат в Тутракан.

Иска ми се да попитам целия български народ. Защо продължавате да гласувате за тези износени корумпирани сребролюбци от БСП, ГЕРБ, „Атака“ и турската партия, които прокудиха талантливите българи в чужбина? Защо продължавате да се продавате за 20- 50 лв.? Защо не си отворите очите и ушите, уважаеми българи, а вече 25 години вървите след онези, които ви вкараха в пропастта.

Възхищавам се на хората от НФСБ и нещата, които правят в полза на красива България.
Приветствам и хората от телевизия СКАТ и в-к „Десант“ за интересните предавания и публикации, чието съдържание изпълва с любов към някогашната велика българска държава.
Със задоволство гледам всичко българско и родно по съборите в Копривщица, Жеравна, Петрова нива и др., пъстрите национални носии на международните фестивали, филмите за общините в България.

Василка Равалиева
председател – ПП „НФСБ“
с. Старо село, обл. Силистра


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки