Общо 4, 4 млн. лв. са компенсациите за пропаднали площи


Общо 4, 4 млн. лв. са компенсациите за пропаднали площи
09 Септември 2014, Вторник


Земеделските стопани, чиито площи бяха напълно унищожени от природните бедствия през миналата година, ще бъдат компенсирани с общо 4,4 милиона лева.


Това реши на последното си заседание Управителният съвет на ДФ „Земеделие“.
Държавната помощ се дава на фермери, чиито култури са пострадали от измръзване, наводнения, от бури с проливни дъждове, градушки и суша. Компенсации по схемата ще получават стопаните, които имат издаден протокол за напълно пропаднали площи вследствие на природно бедствие или неблагоприятно климатично условие.

Тези, които не са застраховали площите си, ще получат 50% от полагащите им се субсидии. Изключение прави щетата от суша, която не е елемент на застрахователно събитие и се изплаща без редукция. Документите за подпомагане се регистрираха в областните дирекции на ДФ „Земеделие” от 10 юли до 1 август 2014 г. В този период са приети 335 заявления на земеделски производители от цялата страна.
Компенсациите вече се превеждат по банковите сметки на засегнатите. Всички субсидии по финансовата линия ще бъдат изплатени най-късно до 15 септември 2014 г.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки