Започва търговията с млечни квоти


Започва търговията с млечни квоти
09 Септември 2014, Вторник


Производителите на краве мляко, които искат да продадат индивидуалната си квота, могат да подават заявления в областните дирекции на ДФ „Земеделие”


по адресна регистрация на физическите лица или адрес на търговска регистрация на юридическите лица. Документите ще се приемат от 5 септември до достигане на вече заявените за купуванe квоти, но не по-късно от 10 октомври 2014 г.
Заявленията за купуване на индивидуални квоти се подаваха от 1 до 25 август 2014 г. След приема бяха отчетени като необходими за купуване 2 531 000 кг за доставка и 115 000 кг за директни продажби.

През настоящата кампания за покупко-продажба на т. нар. квотна борса се запази фиксираната цена от 0,01 лв. за килограм мляко за доставки и за директни продажби, определена със заповед на министъра на земеделието и храните. Борсата е част от системата, въведена в страните членки на ЕС. Тя се прилага за шеста поредна година в България, като целта й е да се постигне оптимален баланс между търсенето и предлагането на мляко и млечни продукти.
Благодарение на нея млекопроизводителите, които не успяват да реализират част от квотите си, могат да ги продадат на други производители на краве мляко, които имат нужда от тях, за да разширят дейността си на пазара.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки