Циганската престъпност е бедствие за България


Циганската престъпност е бедствие за България
Журналистът от телевизия СКАТ Велизар Енчев (на преден план) е водач на листата на Патриотичния форнт в София-област
05 Септември 2014, Петък


Съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов говори за проблемите с интеграцията на циганите и опроверга лъжите на БХК в сутрешния блок на бТВ

Автор: Десант

Циганската престъпност е бедствие за България и затова законът трябва да се прилага към всички етноси еднакво. Държавата пък трябва да вземе мерки, за да реши проблема с незаконните постройки в гетата. Това заяви съпредседателят на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов в ефира на бТВ на 4 септември. В сутрешният блок на медията той се спря на проблемите с интеграцията на ромското малцинство и опроверга лъжливите нападки по този повод от страна на антибългарската организация Български хелзински комитет (БХК).

„Обвиненията към нас от страна на БХК, че предлагаме ромите да бъдат изкарани извън градовете, е претоплена манджа, защото това е записано в предизборната ни програмата още от 2013 г. Когато се чете този абзац, към него трябва да се подходи в цялост, защото също така е записано, че това се отнася за тази част от етноса, която не си изкарва с честен труд прехраната и не образова децата си,“ подчерта Валери Симеонов.
Той припомни какво точно гласи програмата на НФСБ за интеграцията на малцинствата:

„Националният фронт е за национална стратегия за приобщаване на циганите, като се насърчават тези, които изкарват прехраната си с честен труд, образоват децата си и заплащат своите сметки и данъци. Към останалите, които благоденстват благодарение на контрабанда, рекет, детска и битова престъпност, проституция и разпространение на наркотици, законът трябва да бъде приложен с цялата си сила.

НФСБ предвижда като начало премахването на всички незаконни постройки в циганските гета и създаването с минимални средства на отделни селища извън големите населени места в пустеещ държавен фонд, като бъдат обезпечени с минимално необходимите битови условия: ток, ел. захранване, вода, общи санитарни възли, бани.
Необходимо е денонощно полицейско присъствие, както и спазването на екологичните и здравни нормативи. За децата трябва да се осигури транспорт до най-близкото училище и се насърчи трудолюбието и професионалното обучение.“

„Тази стратегия всъщност сме я разработили още по-рано, по време на местните избори през 2011 г., когато се кандидатирах за кмет на Бургас. И тя не се отнася за представителите на тази общност, които са почтени и работещи граждани на страната. Ние не предлагаме популизъм, а се спираме на почини, доказани по света” - изтъкна Валери Симеонов. Той подчерта, че гледа на циганите не като на монолитен и хомогенен етнос. Тази група е съставена от почтени граждани и от такива, които преживяват благодарение на извършваната от тях престъпна дейност.

„За тези, които нямат законни жилища и не искат да бъдат приобщени към обществото, ще бъдат осигурени фургони от държавата, за да не бъдат на улицата, когато им съборим постройките“, каза още Валери Симеонов.
На журналистически въпрос няма ли подобни действия да предизвикат санкции от страна на Европейския съюз, той даде за пример ситуацията в бедстващите след пороите селища, в които хората са настанени във фургони, без това да трогне Европа.

„Халюцинации са твърденията, че тези селища ще се превърнат в концентрационни лагери. Питайте колко цигани работят в БХК. В НФСБ имаме две ромски организации. В СКАТ работят и роми, това е единствената телевизия с циганско предаване и най-малко нас може да ни обвиняват в расизъм“, каза Симеонов. Той бе категоричен, че БХК се опитва да предизвика измислен скандал, за да се вдигне шум в медиите.

Малко по-късно на същата дата Патриотичният фронт представи пред медиите кандидат-депутатите в листите на коалицията за София и София-област.
След водача на 23 МИР Валери Симеонов се нареждат Полина Карастоянова – експерт в сферата на туризма, Карлос Контрера – юрист и областен председател на ВМРО в столицата, д-р Надка Бояджиева и председателят на НДП Димитър Стоянов. Валери Симеонов подчерта, че в листата намират място и знакови лица, като например един от най-добрите скулптори в България - Александър Хайтов, син на великия писател Николай Хайтов.

В 24 МИР водач е заместник-председателят на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки. След него е организационният секретар на „войводите“ Юлиан Ангелов, също и д-р Султанка Петрова – председател на Националната женска организация на ВМРО.
Лица от екрана на ТВ СКАТ също са в листата на 24 избирателен район – носителката на престижни награди за разследваща журналистика Силвия Трендафилова и Мария Цветкова – наложила се като репортерът, който задава едни от най-острите и неудобни въпроси на български и чужди политици. В листата е и известната българска певица Кристина Димитрова.

„Няма друг политически субект, в чиито листи да има политици и експерти, които да познават така добре проблемите на София”, категоричен бе Ангел Джамбазки.
В листата на 25 МИР, където водач е Красимир Каракачанов, влиза отново организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, бившият евродепутат от НФСБ Слави Бинев, Васил Филипов – компетентният енергиен експерт с остър език, докторът на техническите науки Тодор Рашев, Емил Величков – зам.-председател на Съюза на патриотичните сили „Защита”, както и Павел Чернев от партия „Свобода“.

Журналистът от телевизия СКАТ Велизар Енчев е водач на листата на Патриотичния фронт в София-област. След него е юристът и познавач на Балканите Павлин Цветков, който единствен успя да направи пробив във феодалното владение на клана Златеви в Правец. Там са и Володя Казаков, Марина Христова, Анелия Велева.
Велизар Енчев оприличи списъка с кандидат-депутати като „фронтова листа, която води борба срещу олигархията”.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки