Депутати на Местан вече стягат автобусите от Турция


Депутати на Местан вече стягат автобусите от Турция
Бивши депутати от българския парламент се отчитат в Турция и призовават за масова подкрепа на вота
05 Септември 2014, Петък


Много преди в България да бъде официално даден стартът на предизборната кампания за предстоящия вот, емисари на ДПС вече обикалят градовете в Турция,

Автор: Гергана Костова

 където живеят големи маси български турци-изселници. Там те говорят за антитурски нагласи и жалостиво се вайкат, че малцинството е мачкано и дискриминирано у нас.
В сайта на най-голямата федерация на балканските емигранти „Балгьоч“ обилно е отбелязано посещението на бившите депутати Четин Казак, Ердинч Хайрула, Хюсеин Хафъзов и Ахмед Юсеин в офисите на организацията в град Измир през август т.г., както и срещата им с изселниците там.

Визитата е била по покана на регионалния председател на „Балгьоч“ Фахрие Ерсой, която е уточнила  причината за това така: „Поканихме ви тук главно заради тревогата на нашите членове от антитурската кампания в социалните медии, но специално и по повод факта, че българският парламент не прие закон за наказание на престъпниците от „възродителния процес“, за което желаем повече информация. Ние следим отблизо събитията в България във всички сфери, тъй като сме част от нея“.

Четин Казак е заявил, че в социалните медии в България се води клеветническа политика на ДПС и избирателите му, но това се прави без основания. „Писанията са по партийни поръчки и ние се противопоставяме на тази кампания. Проектозаконът не мина, въпреки обещаната от БСП подкрепа. От ГЕРБ уж дадоха вид, че държат законът да бъде приет, но лидерите им превърнаха темата в търговски въпрос. Когато трябваше да се гласува, никой от тях не дойде в залата, втория път групата на социалистите напусна, ГЕРБ отново разиграваше всички. Нас по принцип не ни обичат, в социалните мрежи се създадоха различни страници и групи с цел анти-ДПС пропаганда“, изплакал Казак.

„Животът в България е труден, турците не са обичани, понасяме тежки критики в социалните мрежи. Братята ни, изселили се в Турция, изтърпяха много несгоди, но и ние много изстрадахме. Децата на изселниците четат черната пропаганда срещу нас и не успяват да направят правилните заключения. Младите у нас са докарани дотам, че да не подкрепят турските партии, разбирате играта, нали? Всички турци в България търсят турските депутати за решаването на проблемите си, но те са малцинство и не са силни, 36 депутати не са достатъчни“, е заявил Ахмед Юсеин на срещата с изселниците в Турция.
Той е призовал за масова подкрепа на предстоящите избори за български парламент.
На срещата е станало ясно, че на 5 октомври в Турция ще бъдат разкрити 126 избирателни секции. 

Организацията „Балгьоч“ е традиционен партньор на ДПС особено по избори. Цели групи нейни емисари шетат по смесените райони и агитират за мобилизация до крак, освен че осигуряват и безплатни автобуси до България и обратно.
Преди 2 г. ГЕРБ също започна да работи пряко с изселнически организации, а през октомври 2012 г. голяма делегация на „Бултюрк“ бе гост в българския парламент.
Тогава организацията на ислямиста Рафет Улутюрк вече бе станала известна с особено провокативната си анкета, в която основен въпрос третираше връщането на старите турски имена на градове и местности в България, а лидерите на ГЕРБ бяха упрекнати в проява на лош вкус.

Същият този Улутюрк даде благотворителна вечеря „ифтар“ по време на Рамазан байрама в Кърджали и на практика проведе предизборен митинг в подкрепа на Ердоган за президент. Това се случи в заведение зад партийния офис на сродната му българска партия.
Гласовете, идващи от Турция обаче за българските избори, са предимно в подкрепа на кандидатите на ДПС. Областният лидер на ДПС в Кърджалийско Бахри Юмер например не спира да се хвали, че поне 100 000 гласа ще дойдат от турските градове на тези избори.
Повече от сигурно е, че за пореден път „двойните граждани“ ще пристигнат да подкрепят ДПС и така на практика ще подменят вота. Датата 5 октомври е изключително удобно избрана за тях – тогава е Курбан байрамът и в ислямските държави като Турция не се работи цяла седмица.

Счетоводители и касиери от фирмите с автолинии до турските градове скришом доверяват, че всички билети от Измир, Бурса и Истанбул са резервирани месец по-рано, но в обратната посока свободните места са бол. Филмът с „туристите“ и гостуващите на роднини у нас се повтаря на всеки вот.

Кърджалийското ДПС ще се възползва от всички екстри на изборния туризъм заради болната си амбиция да грабне всичките 5 мандата в района, за което са необходими общо 62 000 гласа. Без изселническите гласове на евровота (заради ограничението за уседналост) ДПС взе 42 475 бюлетини. Това означава, че целият апарат е впрегнат да осигури поне 20 000 пришълци от Турция само в Кърджалийско.
На последните парламентарни избори през 2013 г. обаче едва 4000 души пристигнаха и отидоха до урните, така ДПС получи 46 407 гласа, които изпратиха само трима депутати в 42-то НС. Останалите два мандата си поделиха ГЕРБ и БСП със съответно 12 729 и 8902 гласа.



В категории: Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Ипип
12.09.2014 00:32:42
0
0
Османското присъствие ще гласува за български парламент! Ха-ха, какви политици си имате!!!
1
Пипи
12.09.2014 00:26:08
0
0
Спират СКАТ, посрещат от Турция автобуси с турци да решават съдбата ни!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки