Билколечението изисква познания и упорство


28 Август 2014, Четвъртък


Отнасяйте се сериозно и отговорно към вашето здраве

Автор: проф. Христо Мермерски

При мен често идват хора с по няколко заболявания, в някои случаи дори десетина и повече. Затова във всяко свое предаване по национална телевизия СКАТ съветвам: отнасяйте се сериозно към вашето здраве. Не изчаквайте болестите да се натрупват, защото това после затруднява лечението.
В предаването си от 13 август т. г. съм поканил за събеседнички жени, които са се излекували от доста болести с помощта на народната медицина и здравословните храни.

Как 40 години Ваня живее без лекарства
„За първи път отидох на лекар, когато ме болеше рамото. Лекарката ми каза, че имам плексит. И ми обясни, че с три реопирина ще ме оправи. Още с първия обаче аз се подух цялата, очите ми се затулиха и не можех да дишам.
Веднага ме приеха в болницата. Почнаха изследвания, но не могат да разберат какво ми е! Лежах 20 дена и след това ме изпратиха в Медицинска академия в София за консултация. Там пък ме задържаха три месеца. И пак така – от клиника на клиника, от специалист на специалист... Направо като опитно зайче.

Накрая видяха, че нищо не става и ме пуснаха да си ходя. На изпроводяк ми дадоха епикриза с три диагнози: Едем на Квинке, уртикария и алергия към медикаменти.
Оттам нататък вече сама почнах да търся литература за лечение с билки. Но при прилагането им трябва да се спазват правила. Трябва да се почва от хранителния и двигателния режим.

Сутрин ставах в 5 – 5,30 ч. и изпивах две чаши топла вода. В първата имаше две лъжици рициново масло и за по-приемлив вкус - една лъжичка ръжено кафе и лъжица сок от лимон. След тази чаша пиех веднага втората, тази само с топлата вода. През целия ден не се консумира нищо, само на всеки час се пие една чаена чаша топла вода. И така се прочиства целия корем.

После се разхождах в парка час и половина – два. На обяд си приготвям храна, но само толкова, колкото мога да изям. Не се оставя ядене за после, примерно за вечеря, защото дори и в хладилник в него протичат процеси на ферментация.
Вечер съм само на салати. Заместих сиренето с извара, белия ориз с кафяв ориз, а сега има един друг - „Баланс“, който по-добре се сварява от кафявия. И така – на вечеря - само салата с извара, може и маслини.
Много важен принцип преди започване на лечението с билките е изчистването на стомаха и червата. Почва се с малката клизма. Тя се прави така – 200 г топла вода, в нея може да се сложи лайка.

След като тя подейства и се изходиш, се прави голямата, в която вече се слага оцет или сок от лимон. Тя е с литър и половина – два вода и след като се направи, човек трябва колкото може да задържа. Когато това стане вече невъзможно, изхожда се. След това вече може да се пристъпи към двете чаши с топла вода, за които говорих вече.
На другия ден почвах с жлъчката. В една паничка слагах сок от лимон и половин лъжичка хлебна сода. Бърках содата да се разтвори в сока, получаваше се пяна, аз пиех пяната, пак бърках, пак пиех и така, докато свърши.

Половин час след тази процедура вземах една супена лъжица зехтин. Това го правех три дни поред, като вече може да се приемат по-леки храни.“
Донка си е направила мехлем против диабетни рани
„Страдам от диабет, имам и диабетна полиневропатия. Имах и рани. Билковата рецепта за тях е много проста.

Една билка, която се казва змийско мляко, листата й приличат малко на дъбовите и е с много нежен жълт цвят. Събирам тази билка, нарязвам я на парченца, дълги около 5 – 8 см и я минавам през машинката за месо.
Получава се жълто-зелен сок, през тензух го прецеждам и го прибирам на студено. Той издържа шест месеца в хладилника. Взема се само сокът, другото се изхвърля. Когато си намазах раните с него,  на втория път те почнаха веднага да зарастват.

Кръвната ми захар сега е 11, но беше много висока. Стигала е до 32, а понякога апаратчето дори не можеше да я измери. От вашите, проф Мермерски, рецепти използвам следната: в един литър вода слагам 4 листа от смокиня, сварявам ги, престоява малко да изстине, прецеждам го и пия от него сутрин, обед и вечер след храна.
Накрая ето и телефоните на двете жени за всеки, който иска да се консултира с тях: Ваня – 0884 90 70 44, Донка – 0894 306 243.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки