Лечение на миома с невен и турта


28 Август 2014, Четвъртък


След четири години от образуванието ми не остана и следа, казва Мария, която често гостува в предаването “Нашата храна – нашето лекарство”


Редовните зрители на предаването по телевизия СКАТ „Нашата храна – нашето лекарство“ са чували за Мария, която вече няколко пъти гостува на проф. Мермерски, за да сподели вълшебната сила на билките и природните средства за лечение. В поредното издание от 13 август т. г., тя разказа за премеждията около лечението на миома, която гинеколозите й открили през 2005 г. Ето и нейният разказ:
„Четири години, след като ми откриха миомата, през 2009 г. лекарите ми казаха, че съм за операция. И аз се стреснах.

Бях чувала вече от няколко места, че миома се лекува с широколист живовляк и турта.
Комбинирах ги двете с невен. Слага се по една препълнена лъжица от всяка билка в един литър вода и се вари. Като заври, маха се от котлона и остава един час да кисне. После се прецежда, подслажда се с мед и се оставя в шише или буркан.
Това е дневната доза, взема се преди ядене. След четири години лечение по този начин, на поредния преглед се установи, че от миомата няма вече и следа.

В нашето семейство по наследство всички сме склонни към алергии. Аз – също. Имах много тежки кризи. Тогава ми попадна рецептата на Грозданка от предаването на проф. Мермерски – мента, маточина, жълт кантарион и живовляк. Пих седем дни този чай и ми подейства изключително добре. За алергичните обриви пък действа много добре измиването с вода, в която е разтворена хлебна сода. Така помогнах на баща си.
Дългото медикаментозно лечение на алергиите ми докара и сериозна депресия. От нея пък захарта ми стана висока. Реших да се справя и с нея.

Взех да си меся хляб. Ето как става това: 800 г вода изливам в петлитрова кофичка. Сипвам сетне там половин пакет грахамово брашно. Разбърквам с лъжица и се получава каша. Оставям я да втасва. При топло време това става за 24 часа.
На другия ден към вече получения квас изсипвам другата половина от брашното и пак разбърквам, за да се получи по-гъста каша. Не се меси, а направо се слага в намазана тавичка и пак се оставя да втасва. За три до пет часа тестото си удвоява обема.
После се пече. Като е готово, поръсва се с 50 г вода, завива се с найлон и отгоре - с кърпа, за да се задуши и омекне, защото този хляб става по-твърд.

Като почнах да меся този хляб, с мъжа ми двамата спряхме месото, защото и той е с хипертония. След два-три месеца почнахме да усещаме, че кръвното ни се нормализира. Освен месото, пържено не ядем, само здравословни храни.
Справих се и със сърдечна недостатъчност. Също както при другите болести отначало тръгнах по лекари, с хапчета, но ефект нямаше. Тогава мъжът ми каза: „Нали имаш книгите на проф. Мермерски, виж там...“

Почнах с рецептата мента, валериан и глог – по едно шишенце от трите в половин буркан мед. Още като взех първата лъжица, почувствах облекчение, олекна ми. След два часа усетих, че пак ми става зле и отново си взех една лъжица. Постепенно установих, че като вземам през половин час от тази смес, се чувствам по-добре.
След няколко дни една колежка ми донесе индрише и си направих следното: 40 индришета с дръжките, 40 бадема, 40 костилки от праскови и 40 от кайсии, 4-5 лимона. Всичко това се смесва, смила се и се слага в 1 кг мед. И почнах тъй – от 5 ч. сутринта до 10 ч. вечерта – през два часа редувам мента, валериан, глог с индришето.

Един месец ги спазвах тези рецепти стриктно, после започнах да ги смесвам. С течение на времето взех да се чувствам по-добре и разредих вземанията – вече не през два, а през три и повече часа. Намалих по-късно и дозата. Това помогна не само на сърцето, но и за смъкване на кръвното.
Сега лекувам коксартрозата си на двата крака. По 100 г сусамово семе, ленено семе и просо се смилат с блендера да станат на брашно и към него се прибавя едно пакетче ябълков пектин, вода и една лъжица мед. И така сутрин, като стана – първо една глътка билкова ракия. След половин час си правя тази закуска със сусамовото семе и другите и до обяд не усещам никакъв глад.“

Телефонът на Мария е 0878 34 12 17.


В категории: Здраве , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Nevdjan saban
28.08.2017 05:34:58
0
0
Mislq da se doverq I da zapo4na le4enie dano mi pomogne
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки