Те го казаха


23 Август 2014, Събота


„Доста се коментира в последните дни по отношение на енергетиката. В нашия мандат специално внимание отделихме на енергетиката - система,


която заварихме в колапс в средата на миналата година. Нашите усилия бяха насочени към разкриване на вътрешните резерви в системата, вместо към увеличение на крайните цени и финансиране на неефективните звена и структури от потребителите. Освободихме износа от високите преносни такси. Извършихме и част от структурните мерки за подготовка за предстоящата либерализация - отделяне на Независимия преносен оператор в съответствие с изискванията на европейската политика. Стартира пазарът на балансираща енергия. Лицензирана е енергийна борса, което е предпоставка за по-висока конкурентоспособност на пазара и по-голяма степен на прозрачност и ценова справедливост”
Пламен Орешарски се хвали „след дъжд качулка”

„Назначението на Ваньо Танов е много знаково за близостта, за връзката, за задкулисието, за близостта на един човек със сегашния кабинет - Бойко Борисов. Сегашното назначение на Ваньо Танов показва, че ГЕРБ имат амбицията да управляват. Смисълът на назначението му е „каквото поискаме, това ще стане”
Георги Първанов от АБВ разяснява избора на шефа на митниците

„Връщането на Танов е равнозначно на назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС”
журналистът Сашо Диков

„Някои хора са притеснени от проверката, която се прави в момента в агенция „Митници” и затова са несъгласни с промяната на ръководството” 
Ваньо Танов оправдава безочливото си назначение

„Служебният кабинет подготвя почвата за бъдещо управление на ГЕРБ. Готви се реваншизъм, прикрит под ревизия на управлението на Пламен Орешарски. ГЕРБ ускорено навлиза в изпълнителната власт, преди да са проведени предсрочните парламентарни избори”
Драгомир Стойнев от БСП

„Нищо не може да спаси БСП. Михаил Миков е таймаут за влъхвите – да нарисуват нов лидер за 2 години до редовния конгрес. Но те няма да го нарисуват, защото нямат материал да го нарисуват. За да стане някой естествен и органичен лидер, трябва това нещо да се подготвя в годините”
Татяна Дончева от „Движение 21”

„Служебният кабинет няма да бъде страна в предизборната кампания. Нашите намерения са да създадем нормални условия за свободни и честни избори в тясно взаимодействие с гражданското общество. Ще предприемем решителни действия, за да не допуснем опорочаване на вота, както това стана с така наречената Костинбродска афера. Специални усилия ще положим, ако не за пресичане, то поне за минимизиране купуването на гласове"
добре е служебният премиер Георги Близнашки да си помни обещанията

„Поне десетина заместник-министри ще имат мюсюлманите, ако дойдем на власт. Българските мюсюлмани трябва да са мост между партиите, а не да ги разделят”
Бойко Борисов демагогства в джебелското село Припек

„Евалла, Бойко ефенди!!! Не очаквах от тебе да завиеш към проклятието на съвременна България – етническата партия ДПС! 24 години тази партия си играе с българските политици както кукли на конци. И винаги първо са прегръщали и дори целували своите съюзници, а след това са им заставали отзад... за да им покажат колко е щастлив човек с такива приятели. Жалко, винаги досега съм те подкрепял срещу семейната партия на Станишев”
гражданинът на Република България Сашо Славчев, коментар в интернет


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки