Спряха помощите за пострадали от наводнението в Добрич


Спряха помощите за пострадали от наводнението в Добрич
Заради сигнали за нередности при разпределяне на помощите, тези пострадали хора в Добрич няма да получат и стотинка
22 Август 2014, Петък


Депозирани в Общината сигнали за нередности станаха причина за спиране изплащането на помощи за пострадалите от наводнението в Добрич.

Автор: Десант

След получаването на няколко оплаквания, касаещи разпределението на средствата, кметът на добруджанския град издаде заповед за временно преустановяване изплащането на паричната помощ.
Преди две седмици Фондация „Помощ за благотворителността в България” предостави 442 500 лв. за подпомагане на най-тежко пострадалите от юнския потоп в Добрич.
По желание на дарителите, парите трябва да бъдат разпределени между 245 домакинства, като всяко ще получи различна по размер сума – от 1500 до 2500 лв.

Явно някои са се подразнили, че съседите им получават повече и това е довело до сигналите в Общината, коментираха запознати със ситуацията. Кметът на Добрич Детелина Николова разпореди да се извърши допълнителна проверка, която ще продължи до края на седмицата.
Резултатите от нея ще бъдат предоставени на Фондация „Помощ за благотворителността в България”, която ще реши окончателно как да се разпределят парите.

Проверката на кмета се назначава с цел изясняване на ситуацията, като по този начин трябва да се избегнат всички съмнения за прозрачното и целесъобразно изразходване на даренията.
Сигнал за нередности при разпределението на паричните помощи е изпратен и до омбудсмана. Негов автор е Ива Славкова, администратор на фейсбук групата, която набира помощи за пострадалите.

Пред местни медии кметът Детелина Николова коментира, че има хора, които подават недобронамерени сигнали и поставят под въпрос прозрачността при разпределение на средствата.
Общината не определя кой да получи подпомагане, нейната функция е само да изплати помощта, обясни Детелина Николова.


В категории: Общини , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
добричлия
08.09.2014 02:16:22
0
0
Не е за вярване,че вестника допуска подобна манипулация.Истината е съвсем друга.Пострадалите блокираха далаверите на детелина!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки