Млечна баница


22 Август 2014, Петък


Десерт за обедната трапеза


Продукти:
брашно
мазнина
1 л мляко
4-5 яйца
4-5 пълни с. л. захар, кристална
2-3 ванилии
пудра захар
олио
сол

Начин на приготвяне:
Замесва се тесто от 1 чаена чаша вода, 2 лъжици олио, 1/2 лъжичка сол и толкова брашно, че да се получи тесто за баница. Омесва се добре, покрива се с влажна кърпа и се оставя да преседи така половин час. След това се разделя на 2 части, а всяка от тях – на по 16 топчета.

Топчетата се точат на питки колкото кафяна чинийка, намазват се с мазнина и се съединяват по 4. Така се получават 4 питки, които се разточват колкото голяма чиния. Мажат се отново с мазнина и се съединяват така, че се получава вече една кора. Тя се точи на лист, който да покрие дъното и краищата на тавата, предварително намазана с масло. Поръсва се с масло и се изсипва вече подготвеният ванилов крем.

По описания начин се разточва и втората кора и се слага внимателно върху крема. Краищата се завиват околовръст и печивото се полива или се намазва с масло, набожда се с вилица на 2 – 3 места и се пече в силна фурна. След като  изстине напълно, баницата се поднася поръсена с пудра захар.

Приготвяне на ваниловия крем:
В 1 чаша от млякото се размиват 2 с.л. брашно. Изсипва се в останалото мляко заедно с яйцата, предварително добре разбити заедно с кристалната захар. Кремът се слага да се вари на слаб огън, като се бърка непрекъснато, за да не се пресекат яйцата. Сваля се от огъня, след като се сгъсти, оставя се да изстине и се ароматизира с ванилията.


В категории: Горещи новини , От кухнята на баба

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки