Жена се пребори с над 20 заболявания


21 Август 2014, Четвъртък


Това е уникален случай не само в нашата, но и в световната практика

Автор: проф. Христо Мермерски

Тодорка Ангелова живее в с. Пищигово, община Пазарджик. Преди години за кратко време губи съпруга си, майка си и баща си, както и детето си – студентка на 21 години. В резултат на огромния стрес, който преживява, както и на тежкия физически труд, за кратко време натрупва много заболявания. Организмът й буквално започва да се затлачва.
Помагат й книгите на проф. Христо Мермерски и д-р Йонко Мермерски. Но не в техния буквален прочит намира тя пътя към своето изцеление. След като се е запознала с множеството рецепти там и внимателно е изучила лечебните свойства на различните храни, Тодорка, по израза на проф. Мермерски, създава своя философия за лечение, която се оказва изключително успешна.

Но нека дадем думата на самата нея да разкаже за сполетелите я болести, какво е направила, за да предотврати развитието им и впоследствие да се излекува от тях, както и безкрайната й благодарност към проф. Мермерски.

Тодорка Ангелова разказва
„Следствие на стрес, много преживявания от загуба на любими хора, ми се струпаха много болести – заболяване на мозъка, на хипофизата, възел в щитовидната жлеза, почти напълно обездвижени две ръце с болки в тях и парене на дланите. От шийния отдел надолу целият ми гръбначен стълб беше ошипен. И то така, че между някои прешлени шиповете се бяха сраснали. Като добавка - дискова херния, двустранен радикулит, износване на тазобедрената става и на хрущяла в коленните стави. И изобщо – неподвижна. И диабет, тип 2.

Ходех, макар и трудно, при един лекар, при друг, от кабинет на кабинет. Те си изписваха техните лекарства без обаче да се интересуват от останалите заболявания и връзката между тях. От всички тези лекарства аз до такава степен увредих и черен дроб, и бъбреци, и всичко, че, както се казва, получи се при мен пълно затлачване на организма.
Докато един ден – имах вече вашите книги, проф. Мермерски! - седнах и си казах: „Сега трябва да помисля за нещо друго!“ Защото виждах, че тези лекарства ме увреждат още повече, а не ми помагат.

Първо, сутрин с чаената чаша топла водичка. В нея слагам 1 супена лъжица мед и 1 с.л. домашен ябълков оцет, който сама си направих. Това се остава да отлежи 30 минути.
През това време си правя млечния еликсир. За него - двупроцентно кисело мляко – разбира се, само по БДС, пише си отгоре на опаковката. И нека всички да търсят тези букви по опаковките, има голямо значение.

В една по-голяма стъклена купа сипвах млякото, добавях 1 с.л. ябълков пектин, който купувах или от хранителния магазин, или от аптеката. След това покривах съда и изчаквах пектинът да набъбне, защото иначе няма да се разтвори.
Когато това станеше, добавях 1 равна ч.л. канела. Нея я купувах на пръчки и си я смилах, защото така е по-качествена, не тази на прах.
В еликсира освен това слагах и 1 с.л. лъжица мед, от приятелка пчеларка си го купувах. И още две-три лъжици смлени орехови ядки.

Накрая - две-три лъжици синя боровинка, пазех си в хладилника; може и повече да се сложи, не е вредно.
Всичко това го обърквах и то отлежаваше също, докато минат 30-те минути на топлата вода с оцета и меда. Това си го изяждах на закуска.
Много ми се искаше да включа в лечението си и червеното цвекло поради неговите ценни качества, изтъквани неведнъж в предаванията на проф. Мермерски по телевизия СКАТ. Да, ама не му беше тогава сезонът. Помогна ми една братовчедка - тя била запазила във фризера си цвекло - обелено, на шайби, и ми го даде, около 1 кг.

Нарязах го на много ситни парченца и го залях с три литра вода. Най-напред го варих на силен огън 10 – 15 мин. След това го оставих да къкри 4 часа на слаб огън. Когато мине това време, веднага трябва да се прецеди, защото ако се дръпне от котлона, плодчетата веднага ще поемат от течността. Прецежда се веднага, изстива, налива се в стъклени буркани с капачка и се слага в хладилник.
Аз го правех три пъти на ден по 1/2 чаена чаша 30 мин. преди ядене. Сутрин – в следния ред: първо чашата топла вода с оцет и мед, след нея отварата от цвекло. Чак после – закуската от млечния еликсир.

Междувременно стана април месец и цъфна глухарчето. Аз прочетох за неговите лечебни качества и реших, че моят черен дроб няма да се пречисти само с цвеклото и останалите неща, а трябва да включа и глухарчето.
От него си направих мед. Ето как става това. Една приятелка ми набра глухарче от чисто място - там, където не минават животни и коли. Откъсват се цветовете – при мен се получиха две шепи.
Тези цветове, добре измити, се слагат в тенджерка с 1 л вода. Първия ден  се варят 15 минути, не повече, захлупено. После се дръпва от котлона. На следващия ден, точно по същото време, с измити ръце или ръкавици, цветът се изстисква и се изхвърля, а останалата течност се прецежда.

Към нея се добавя 1 кг захар и лимон, нарязан на парчета, без кората и без семките. Слага се отново на огъня. Ври 10 – 15 минути, вече без капак, за да не се захароса, и се дръпва настрани. След като изстине, капакът се слага. На следващия ден, пак точно в същото време, се вари още 10 – 15 мин. И така се прави два – три дни, докато, като пуснеш капка от него в студена вода, тя да се разтвори. Всъщност това е принципът на изваряването на сладко от даден плод.
След като изстине последния пък, слага се в сух буркан с винтова капачка и се съхранява в хладилник.

Използва се по следния начин. В една малка кафена чашка с вода се разтваря една малка чаена лъжичка от сладкото и това е дозата. И тя стана номер 3 в моята рецепта. Най-напред чашата с водата, оцета и меда, после отварата от червеното цвекло и третото – глухарчето. Чак четвърто вече идва млечният еликсир с петте си компонента плюс боровинките.
Като си взема пенсията, си купувам отделните съставки. Подготвях нещата два пъти в месеца, но който може – и всеки ден може да го прави. Това няма да навреди, а ще помогне за изчистване на токсините, на вредните вещества и метали в организма.

Искам да споделя допълнително, че и в бъбреците, и в черния дроб, и в жлъчката конкрементите (камъните) се чистят едновременно с отварата от червеното цвекло, с глухарчето и другите неща по рецептата.
Който не може да се снабди с тези съставки, нека да ползва и следната отвара. В 3 литра вода се слагат 3 връзки магданоз, нарязани на ситно. Вари заедно с 2 с.л. полски хвощ. Това също помага.

След лечението ми, като отидох на ехограф, се оказа, че в моята жлъчка вече няма конкременти, нито в бъбреците. А чернодробните ензими вече са в норма.
Питат ме лекарите как съм постигнала всичко това и не вярват в това, което им казвам, но за мен е истина. Аз получих подобрение и всеки ден благославям проф. Мермерски и сина му - д-р Мермерски, защото с техните рецепти си помогнах.
Сега се чувствам добре, нямам оплаквания в главата – то беше ежедневно главоболие. Нямам индикации за диабет, краката ми станаха по-подвижни, не са изтръпнали.

Използвала съм още много рецепти от проф. Мермерски, например канелата с домашната ракия за сваляне на високо кръвно. Благодарение на нея сега съм си с нормално.
И въобще всеки ден аз нещо правя, не съм се спряла да приготвям отвари и да се храня с тях. Избягвам месните продукти, най-много 2 – 3 бутчета в месеца, във вид на супичка или печено. Хубаво е и риба, когато човек може да си го позволи - на пара или печена, с много салатка от чисти зеленчуци, слънчеви.
Препоръчвам на всички – не ви трябва кой знае какво, а една салата с краставици, или който си има - домати. Дини, пъпеши също или всеки плод, като се почне от черешите. Всичко, когато му е сезонът. Използвайте и ще се убедите, че така се изчиства организмът, но не само това - и подмладява.“

Ето и пълният списък на болестите на Тодорка Ангелова, прочетен от проф. Мермерски в предаването му от 27 юли 2014 г.: хипоталамичен синдром; хипофиза с пролапс вследствие на аденом; възел в десния лоб на щитовидната жлеза; увеличени слюнчени жлези; двустранен карпален синдром, вследствие на което – схващания в ръцете с много болки;

шипове по целия гръбначен стълб, на много места с образувани мостове; две дискови хернии; дископатия; двустранен радикулит; начална коксартроза на двете тазобедрени стави; тежка артроза на коленните стави; износени хрущяли; липса на ликвор и търкащи се една в друга стави; атрофирали мускули на двете бедра; трайни едеми на двете бедра поради нарушен метаболизъм; нарушена обмяна на веществата; полиневропатия; диабет – тип 2; стеатоза на черния дроб; образуване на конкременти в жлъчния мехур; камъни в левия бъбрек; прекаран пиелонефрит през 1995 г.
Телефонът за връзка с Тодорка Ангелова е 088 64 95 754.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки