Кои болести лекува орехът?


21 Август 2014, Четвъртък


Първа рецепта (намалява риска от инфаркт на миокарда): За профилактика на атеросклероза е полезно всеки ден да изяждате по 2 с.л. орехи.


Втора рецепта (против колит): Сложете в пластмасова кутийка 3 с.л. преградки от ядките на орехите и ги залейте с водка, така че да бъдат покрити. Стоят така една седмица. Приемайте настойката по 10 капки 3 – 4 пъти дневно, като ги разтваряте в 1 с.л. вода. Курсът на лечение е 1 – 2 месеца.

Трета рецепта (против туберкулоза): Смесват се една чаша счукани орехови ядки с 1 кг мед и чаена чашка копривено семе. Приема се по 1 с.л. 4 пъти дневно.

Четвърта рецепта (за гонартроза на белите дробове): Равни части счукани орехови ядки, настърган хрян и мед се смесват. Взимат се по 3 – 4 с.л. на ден.

Пета рецепта (за повишена кръвна захар): Чаша ситно нарязани листа от орех се заливат с 3 чаши гореща вода и се оставят в закрит стъклен или емайлиран съд за половин час. След това течността се кипва и отново се оставя поне за 6 часа. Приема се по половин чаша 30 – 40 мин. след ядене.

Шеста рецепта (за лечение на артрит): Две с.л. от кората на зелени орехи се заливат с 1 чаша гореща вода. Сместа се оставя за 20 мин, след което се намазват болните стави.

Седма рецепта (за разширени вени): Краката до коленете се намазват с мед и отгоре се налепват орехови листа. Прави се вечер, преди лягане. Добре е краката да се увиват с хартия или тънък плат, за да не се отлепват листата през нощта. Процедурата се повтаря 6 – 7 вечери.

Осма рецепта (при нарушена обмяна на веществата): Пие се чай от орехови листа – 50 г листа на 1 л вода. Приема се при кожни заболявания, глисти или проблеми със стомашно-чревния тракт.

Девета рецепта (за артритни болки): Заливат се 15 зелени орехчета със зехтин и се оставят да престоят 40 дни. Болните места се мажат със сместа. Същата рецепта, но с 20 зелени орехчета, се прилага при витилиго.

Десета рецепта (за нервната система и щитовидната жлеза): Прави се отвара от черупките на орехите заедно с преградите в тях. Освен че укрепва и лекува щитовидната жлеза, също така нормализира съня, обмяната на веществата, дори се стопяват излишните килограми.

Единадесета рецепта (против захарен диабет и гастрит с повишена киселинност):
Препоръчва се изяждането на 30 до 50 г орехови ядки в продължение на 20 дни.

Дванадесета рецепта (против кашлица): Четири счукани ореха заедно с черупките, 1 с.л. цвят от черен бъз и 1 с.л. пчелен мед се варят в 1/2 л вода. Прецедената отвара се пие по 1 с.л. 3 пъти на ден.

Тринадесета рецепта (при перде в очите): Вечер преди лягане се изяждат 5 – 7 ореха. Това препятства образуването на перде в очите.

Четиринадесета рецепта (при цирей): Тридесет ореха се изпичат до изгоряло. Счукват се на прах и се смесват с рибено масло, така че да стане на мехлем. Болното място се почиства и се маже с него.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки