Близнашки, внимавай в картинката!


Близнашки, внимавай в картинката!
17 Август 2014, Неделя


Жаждата за власт е пагубна за националните интереси на България

Автор: Стефан Солаков

Гоше от Скравена, Софийско, най-после сбъдна своя отколешен блян. Министър-председател на Република България! Макар и само за три месеца, но кой знае... Огромен негов портрет украси трибуната на международен синдикален конгрес, а в подножението му служебният премиер дръпна първата си интернационална реч, в която се самоописа като политическо бижу, допринесло едва ли не за възхода на модерна България.

В родната казарма, която отдавна е само бегъл спомен за нашата общественост, най-яростните ефрейтори и сержанти, строяващи и гаврещи се с младите войници, бяха селянчета от Софийско – Скравена, Пърлеша, Елин Пелин, пернишките села... От там се сдобихме и с президент на България – Георги Първанов, който и днес, въпреки че вече е „бита карта“, продължава да ни досажда с нестихващата си жажда за власт и самоизтъкване.

Неговият адаш Гоше от Скравена, или господин премиерът Близнашки, също крие, и то доста отдавна, жезъла на Наполеон в своята невзрачна професорска раница. Маската на Душко Добродушко, която почти не слиза от лицето му, често пъти заблуждава околните, непознаващи тайните трепети на професора и най-вече неутолимата му жажда за политическа власт.

Преди три години кроткият и усмихнат професор Близнашки се самопредложи на ръководството на БСП като кандидат за президент на България. Отхвърлен бе почти с насмешка от старите „червени муцуни“, които, както знаем, дълги години получават инструкции от външни кукловоди, а Гоше от Скравена тогава все още не беше в полезрението на новия Голям брат и на неговото посолство в София.

Софийските шопи обаче са упорит народ и натиреният от „Позитано“ професор най-неочаквано потропа на вратата на току-що създадения „Национален фронт за спасение на България“. Негови емисари се срещнаха лично с мен и го предложиха за кандидат-президент на нашата партия. Офертата беше толкова комична и абсурдна, че я приехме като поредния тъп виц, сътворен в централата на червените мушмороци.

Майтап, майтап, ама чевръстият Близнашки продължи с пълна сила атаката към политическите върхове. Ако перифразираме известна македонска поговорка, мотото на професора постепенно се превърна във: „Власт ке ми даваш, маймун ке се правим Напусна БСП и поведе уличните банди, обсадили парламента и правителството. Фалшифицираше подписи за референдум и изпълняваше поръчки на Бойко Борисов и ГЕРБ за бламиране на Орешарски и неговия и без това лабилен кабинет.
Както казва народът: „На умряло куче нож извади“ и накрая успя да влезе в полезрението на онова посолство, което през последните години дърпа конците на политическата власт у нас.

Вече забелязан и оценен по схемата „разкаян комунист – подходящ субект за интересите ни в България“, Близнашки бе предаден за връзка с резидент № 1 на Големия брат у нас. Адресът на тази резидентура е „Дондуков“ 2, където т. нар. държавен глава отдавна се подвизава като амбулантен търговец на американски стоки от най-различно естество. Помним неговата излагация като рекламно лице на щатски автомобили, инсталирани пред гвардейската охрана на пост № 1 – най-представителния в Република България.

Преди десет дни двете вашингтонски гугутки ни наложиха служебен кабинет, който трябва да организира предсрочните парламентарни избори през октомври тази година. Дори не скриха, че това е „десен“ политически проект, продиктуван от американското посолство в София. Не че се впечатлихме кой знае колко, познавайки добре въртоглавата карикатура, курдисана на „Дондуков“ 2, но все пак сме длъжни да предупредим нашите сънародници: „Американците, нашите партньори в НАТО, подготвят нова, още по-голяма тесла срещу и без това крехката демокрация в България“.

Първите сигнали вече са налице. Близнашки и компания лансираха добре познати лица от близкото минало, помогнали на ГЕРБ да фалшифицира изборите през 2009 г. и да оглави еднопартийно властта в държавата. Хората на бате Бойко отново са нахъсани да ни стиснат за гушата и да ни вкарат в капана на едноличната власт. Бившият шеф на митниците Ваньо Танов отново е назначен на тази ключова позиция, което е тревожен знак за предстоящо, още по-хищно, „усвояване“ на милиардите, постъпващи по каналите на местната и на задграничната контрабанда. Служебният шеф на МВР Йордан Бакалов е сериозно застрашен в крайна сметка да опере пешкира и да понесе отговорността за нарасналите апетити на крадливата партия „за европейско развитие“, облизваща се за нови подвизи върху гърба на мизерстващите избиратели.

Росен Плевнелиев, най-личният пудел на Вашингтон в България, преди дни нападна олигарсите у нас в истерично интервю, публикувано във влиятелния вестник „Файнейшъл таймс“. Разпенявеният ни президент атакува „групата тарикати“, възнамеряващи да станат още по-богати покрай газовия проект „Южен поток“. За мошениците, обрали държавната хазна около скандалните строежи на магистрали под неговото лично ръководство – нито дума! Слугинското поведение на Плевнелиев по адрес на неговия „благодетел“ Борисов също е част от американския проект за новите стари бандити, които окончателно ще съсипят не само икономиката, но и остатъците от национален суверенитет и независимост, за които се сражават единствено родолюбците от Патриотичния алианс, готови да разобличат и накажат всеки опит за погубването на България от новите месии, определени от Вашингтон.

Така че, Близнашки, внимавай в картинката! Зад твоя гръб се подготвя поредната измама, която да ни върне с години назад и да ни откаже окончателно от европейския път на развитие. Няколко от служебните министри в новия кабинет могат да се окажат бомби със закъснител, способни да взривят интересите и националната сигурност на държавата.
Велизар Шаламанов е стар познайник на прокуратурата още от времето, когато се опита да ни забърка в престъпна далавера в полза на военнопромишления комплекс на САЩ. Сега неговите задокеански кукловоди са го пробутали в кабинета с надеждата отново да отвори пътя за купуване на скъпа военна продукция от Щатите, както и да използват неговия „миекащ“ селяндурски акцент за евентуално политическо репчене срещу Русия и нейното противопоставяне на НАТО.

Даниел Митов пък е външният министър мечта за всеки задграничен дресьор на нашите новоизлюпени политици. Използван като чирак на ЦРУ и Пентагона в Ирак, Либия, Украйна и други горещи точки на планетата, сега ни го подаряват като наследник на Николай Младенов, предишния външен министър, измекяр на американска служба. Близнашки трябва особено да внимава с това „пиленце“ под своето крило, защото по линия на външната ни политика се очакват най-големите провали през мандата на служебния кабинет.

Първите издънки на Външното ни министерство под ръководството на Митов вече са налице. От Истанбул долетя тревожната вест за трагичното състояние на българската църква „Св. Стефан“, опасана с ръждясали железа и наводнена от приливите на Мраморно море. Местната община умишлено бави ремонта на тази реликва на българщината и на християнската вяра в Цариград с неприкритата надежда да я срути и да присвои терена, съгласно турските закони.

На всичко отгоре видяхме позорни снимки на пропагандни политически плакати с образа на новия турски султан Ердоган, окачени върху оградата на българската църква. И никакъв протест срещу това скандално кощунство от страна на Генералното ни консулство в Истанбул! Господин Близнашки, научихме, че ще наблюдавате външната политика на България, къде е вашата реакция срещу обругаването на нашата църковна светиня в Цариград?

Незабавно слезте от облака на самодоволството от властта и се заемете с конкретни дела! Недоброжелателите на нашата страна се множат с всеки изминал ден и само бързите реакции на служебния кабинет ще разсеят подозренията, че той е създаден да е послушник на външните кукловоди, а не да защитава интересите на своя народ.
И пак повтарям. „Близнашки, забрави бляновете за върховна власт, стани истински слуга на българската нация! В противен случай и ти ще изчезнеш в небитието на политическата ни история.

Телевизия СКАТ и вестник „Десант“ ще следят внимателно проявите на служебния кабинет и безмилостно ще се противопоставят на всяко залитане – било то на Запад или на Изток. Няма да пропуснем и полезните политики на Близнашки и компания в интерес на Отечеството. Дано да са повече и да вдъхнат надежди за независимост и просперитет на най-старата нация в Европа.


В категории: Коментари , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
21.08.2014 06:26:33
0
0
ПОСОЧЕТЕ МИ ЕДИН БЪЛГАРИН ОТ АОСЛЕДНИТЕ 70 гКОЙТО ДА Е СЛУЖИЛ ЗА БЪЛГАНЯ,ВАСИЧКИ СА СУГИ НА ЧУЖЛИ ДЪРЖАВИ,.САМО БОТЕВ ,ЛЕВСКИ И СТАМБОЛОВ И СТАМБОЛИИСКИ БЯЗА БОРЦИ ЗА БХЛГАРИЯ НО ГИ УБИХА ПО НАРЕЖЛАНЕ НА ГОСУДАРИТЕ ОТВЪН.ЛОШОТО Е ЧЕ СМЕ НА НАЙ ХУБАВОТО МЯСТО В ЕВРОПА И НЕ СМЕ БИЛИ''ПОД ЕВРОПЕЙСКО ИГО,А ПОД АЗИАТСКО''.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки