Сърбия може да накаже гражданите си, воюващи в Донбас


Сърбия може да накаже  гражданите си, воюващи в Донбас
Сръбски доброволци в Крим
15 Август 2014, Петък


Сърбия „не участва в никакви сблъсъци на територията на Украйна“ - заяви тези дни министър-председателят на западната ни съседка Александър Вучич,


разпространиха световните агенции.
„Сърбия провежда сериозна и отговорна политика“ - казва още сръбският премиер, подчертавайки че страната му внимателно следи действията на тези свои граждани, които се връщат от територията на Сирия и Иран, а също и са участвали в конфликта в Украйна. Той призова съгражданите си, които взимат участие в бойните действия, „да се завърнат в родината си и да се погрижат за семействата си и своята страна, а да не воюват“.

Вучич поясни, че Белград разглежда въпроса за въвеждане на наказания за поданиците на републиката, които се сражават зад пределите й без санкцията на властите. До месец се очаква съответните промени в законодателството да бъдат внесени в Скупщината.
„Що се отнася до Сърбия, то за нас войните отдавна са приключили. Ние гледаме в мирното бъдеще, в което ще развиваме страната си и ще размишляваме над това как към 2016 г. да станем икономически най-водещата държава в региона“ - заявява още сръбският премиер.

Припомняме, че през юли лидерът на терористичната организация ДНР Игор Гиркин оповести, че към бойците му са се присъединили около 200 т. нар. „доброволци“ от Сърбия. А в сръбската ултранационалистична преса се появиха призиви към възстановяването на Славяносърбия, създадена от руския царизъм върху завладените територии в Запорожка Сеч.


В категории: Международна политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
zad kulisite na kapitana pe
16.08.2014 06:30:52
0
0
AMI NE E ZABRANENO OT NATO I EVROPEJSKIA SAJUS DA ZAIMSTVAME NJAKOI RABOTI I OT SARBIA I OT GARZIA I OT DRUGI STRANI
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки