Патриотичният фронт обжалва строежа на „Южен поток“


Патриотичният фронт обжалва строежа на „Южен поток“
15 Август 2014, Петък


Коалицията „Патриотичен фронт“, в която влизат „Национален фронт за спасение на България“ и ВМРО, внесе на 8 август в Министерството на регионалното развитие жалба,

Автор: Десант

подписана от съпредседателя на НФСБ Валери Симеонов и лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, против строително разрешение за изграждането на газопровода „Южен поток“.
Родолюбците  се обявиха срещу скандалните действия на бившия регионален министър Десислава Терзиева. В мотивите си те посочват и липсата на каквато и да било прозрачност при съставянето на договорите за руския енергиен проект, неуведомяването на заинтересованите лица и липсваща информация за стойността на изграждането на газопровода, и не на последно място цената, на която България ще купува транспортирания през „Южен поток“ газ. 

На 31 юли, в предпоследния работен ден на правителството „Орешарски“, министър Терзиева издава разрешение за строеж на обособен участък от руската тръба, а именно приемен терминал „Паша дере“, компресорна станция Варна и път към тях.  С това разрешително тя нарушава нормативните документи на Европейския съюз, подробно разяснени от комисаря по енергетика Гюнтер Йотингер. Разрешението е в пълен разрез с призива на ЕК да се преустановят по-нататъшни договаряния до изясняване на ситуацията по досегашните действия по „Южен поток“.

Седмица преди това пък бившият земеделски министър Димитър Греков продаде терен от 358 декара горски фонд на изключително занижени цени и веднага промени предназначението им, за да улесни и ускори строеж по проекта. Служебното правителство начело с Георги Близнашки няма правно основание да обжалва издаденото строително решение, заради което родолюбците от Патриотичния фронт предприемат настоящите действия в защита на националните интереси.

„Подписът на Терзиева в последния възможен момент показва за пореден път, че политиката на кабинета „Орешарски“ и партиите зад него – БСП, ДПС и „Атака, беше единствено в интерес на олигархията и Русия. „Южен поток“ обаче е само едно от многото престъпления на тройната коалиция, която покровителстваше също контрабандата и бе напът да унищожи банковата система на България. Затова ние се надяваме на бързо и справедливо решение на Върховния административен съд, което да спре гибелния за страната проект“ – категоричен е Валери Симеонов.

Съпредседателят на партията на СКАТ от месеци многократно предупреждава пред медиите, че газопроводът е капан за нашата страна. Той бе първият политически лидер, който разкри, че проектът е технически неосъществим и цели единствено да облагодетелства енергийната мафия, гравитираща около БСП и Москва.

Самият строеж на тръбата не може да бъде започнат, защото в Русия абсолютно нищо не се прави по темата „Южен поток". За да бъде осъществен, на изходна точка на тръбата, която е в руския град Анапа на брега на Черно море, трябва да има изградена огромна компресорна станция. Но тя дори не се проектира засега. Не се работи и по съответната станция на наша територия във Варна. Още нищо не е направено и по отклонението от основните сухопътни газопроводи на Москва, а самото полагане на многотонни тръби е технически невъзможно.

„Става въпрос за 1000 км трасе по дъното на Черно море, някъде с дълбочина 2,5 км, с температура на водата 3 градуса, а там ще тече газ с налягане 350 атмосфери с температура 250 градуса. Това няма как да стане, защото ще се получи конденз. Той пък от своя страна ще ограничи достъпа на газта и нейното движение и когато суровината пристигне на изходната точка, ще предизвика разрушаване на лопатките на поемащите компресори“, уточни Валери Симеонов през май тази година пред БТВ.

Друга лъжа на бившите управляващи, свързана с „Южен поток“, е за шумно рекламираните 15 хиляди работни места. И тя бе опровергана от съпредседателя на патриотичната формация. „Изграждането на газопровод представлява една поточна линия със съответните машини, които поетапно се сменят и вървят напред. И дължината на този конвейер е един километър. При този строеж човешката работна ръка е сведена до минимум. Ще бъдат ангажирани няколкостотин души, ако изобщо започне някога този строеж.“

Националният фронт винаги е отстоявал позицията, че политиците от тройната коалиция, както и от ГЕРБ, са наясно, че енергийният проект е неосъществим, но за тях това е една политическо-икономическа далавера, която ще доведе до собственото им обогатяване, както и до сериозни финансови загуби за нашата страна.

Цялата симулация, наречена „Южен поток“, цели само едно – да бъдат предявени огромни финансови претенции към България. Вероятността това да се случи се увеличава и от обстоятелството, че Българският енергиен холдинг, НЕК и предишният кабинет тайно са подписали договор за изграждането на АЕЦ „Белене“. Не трябва да забравяме и очертаващата се загуба по арбитражното дело, заведено от Русия за спирането на строежа на въпросната атомна централа. Напълно е възможно да има подобен развой и за „Южен поток“, подчерта Валери Симеонов.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки