Те го казаха


09 Август 2014, Събота


„Октомври не е бой последен, а октомври е битка по пътя за една по-силна България и по-отговорна Българска социалистическа партия.


Трябва да разберем, че политиката не е война.
Трябва да разберем, че България 25 години се разединява социално, религиозно, възрастово, етнически. Трябва да потърсим пътища ние, политиците от всички партии, един към друг”
противоречи ли си новият БСП шеф Михаил Миков

„В последните няколко седмици сме свидетели, че вече има негласна коалиция: Президент - ГЕРБ - ДПС и много други сили, които се присламчват към тях. Тази коалиция е израз на задкулисието, сделка на икономически и политически интереси на гърба на хората и за тяхна сметка”
когато партията на Станишев беше във всякакви задкулисни коалиции, той не се чувстваше некомфортно

„Стабилна България. Време е"
девизът на ГЕРБ за идващите избори. Не, не ги е срам, бъдете сигурни

„Ще се стремим да приложим всичко, което сме правили досега, залагаме на позитивизма и ще направим разлика между отговорното и безотговорно управление"
Цветан Цветанов от ГЕРБ – демагогия докрай

„Пребройте се колко депутати ще влязат от БСП и ДПС, господин Миков, ако е удобно да ни кажеш, колкото ви трябват, ще ми кажете, ще пратя в понеделник. Мога да направя последен и единствен само компромис заради болните хора и лекарските организации, при ясно разписаното, че това е не само недостатъчно, а и Райчинов да отиде да го каже, че ми заяви вчера, че още 300 милиона ще иска октомври"
Борисов разпраща като говеда депутатите от партията си. Това нарича „компромис”

„Ако няма ревизия на бюджета, ще бъдат загубени стотици милиони. Ако бюджетът не се ревизира, не се дават решения в редица сектори и с това служебното правителство ще се сблъска с редица проблеми. Виждам опит да се вържат нарочно ръцете на служебния кабинет, да му се прехвърлят нечии чужди грехове. Затова търся решение. Държавата ще бъде съзнателно и нарочно спъната, ако няма актуализация на бюджета. Когато видях последния театър в парламента, взех смелото решение за този последен рунд за консултации, в търсене на повече стабилност"
Президентът Плевнелиев показва „безпримерна храброст”. Както  обикновено

„Независимо кой какви възгласи - коалиция бостан ли беше или горчиво, или коалиция КТБ - ще обвиняваме. А, между другото, бостан е турска лексема в българския език, но се среща и в една фолклорна песен, когато лирическият герой среща изгората си в бостана на Кольо Рашков. Препоръчвам ви да прочетете тази фолклорна песен и ще видите, че седящите тук не можем да бъдем припознати"
пашата на ДПС Лютви Местан се гаври с българските депутати

„България без цензура" е 100% финансирана с мръсни пари, които са с недоказан произход и в особено големи размери. Подали сме сигнал до прокуратурата. Там ясно пише - Цветан Василев е финансирал политическа партия със средства от Корпоративна търговска банка. Ежемесечно посредник е отивал при банкера и му е посочвал исканите суми от Бареков. Има солидни доказателства за това. Сумите са големи. Посредникът е физическо лице. „България без цензура” е изхарчила над 2 000 000 лева за медийната си политика. Тези пари са внасяни в рекламна агенция, която е превеждала законово пари към медиите. В други документи пише „550 000 за къща". Сумите са във възходяща тенденция. Колкото повече са наближавали изборите, толкова повече се е качвала сумата. Най-малката сума е 300 000 на месец. От това най-потърпевши са българските граждани и вложителите в КТБ”
Яне Янев от „Ред, законност и справедливост”

„Ние искаме оздравяване на КТБ по време на служебното правителство, защото банката е жива и ще може да работи. Трябва да се знае истинското състояние на банката, защото според информации от международния одит, тя не е в толкова лошо състояние, а бе убита по един брутален начин"
Николай Бареков, нагло изхарчил милиони именно от Корпоративна търговска банка

„Метафорите са патериците на поетите и поетесите, които не са Данте. Една поетка от Русе написа стихотворение за Б. Борисов. Армия нямаме, но шапкари с генералски фуражки имаме. И те са преводачи, те преведоха "запасняци" като "резервисти", понеже резервисти е НАТО-спийк, а "Тримата от запаса" е комунистически филм. Умна поетка, умни фуражки. Конграчулейшънс!”
големият Димитри Иванов в неповторим анализ


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки