Кърджали има свой човек в служебния кабинет


Кърджали има свой човек в служебния кабинет
Експремиерът Борисов спретна унизителна сценка на Николина Панайотова-Ангелкова (в ляво), докато бе зам.-министър на регионалното развитие, връчвайки й лопата за първата копка от втория етап на пътя за Маказа
08 Август 2014, Петък


Таткото на временната транспортна министърка е лидер в изпълнението на обществени поръчки в общината

Автор: Гергана Костова

Николина Панайотова-Ангелкова е служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Тя е родена в Крумовград, но е израснала в Кърджали, в крайния квартал „Гледка“. Местните хора свързват стремителното й развитие в кариерата с дебелия портфейл на баща й Панайот Панайотов – мастит строителен предприемач.

Фирмата му „Графит комерс“ ООД се занимава със строителство, ремонт и реконструкция на пътища, промишлени и жилищни сгради, пътни съоръжения, ВиК инсталации, изграждане на ниска инфраструктура и т. н. Лидер в изпълнението на обществени поръчки – особено по време на мандата на ГЕРБ, когато щерката беше зам.-министър на регионалното развитие, Панайотов няколко пъти блокира сметките на Община Кърджали заради неразплатени дейности, последния път за 300 000 лева, твърдят от администрацията.

През 2011 г. Панайотова-Ангелкова бе назначена от предишния строителен министър и сега президент Росен Плевнелиев в УС на Агенция „Пътна инфраструктура“. Което отваря още по-широко вратата към обществените поръчки за таткото. Тогава седмичникът „168 часа“ предупреди, че в АПИ е на път да избухне нова афера от типа „Батко и братко“, тъй като голяма част от договорите за строителство и ремонти на пътища, с каквото се занимава фирмата на бащата, се възлагат именно от АПИ, в чиято управа е дъщерята.

Успешният бизнес на въпросната фирма обаче се свързва и с протекциите на ДПС, датиращи от времето преди бурното служебно израстване на Панайотова. Години наред под крилото на ексдепутата Ремзи Осман „Графит комерс“ обсебваше всевъзможните обществени поръчки за ремонти на пътища, на водопроводи и канализации в региона.
И не е за учудване, че в момичето от квартал „Гледка“ са инвестирани луди пари за образование. Поне професионалният й път изглежда впечатляващо. В автобиографията си прясно назначената транспортна министърка е посочила, че е завършила Харвардския университет. Журналистката Велислава Дърева обаче заяви по една телевизия, че Панайотова-Ангелкова не е възпитаник на Харвард, а е била на двуседмичен курс там срещу такса от 10-20 хиляди долара.

В Кърджали си спомнят и доста комична ситуация с участието на новоизлюпената служебна министърка. По време на церемонията за първата копка на втората отсечка на пътя за Гърция през Маказа премиерът Бойко Борисов отказа да извърши ритуала и разпореди други да се справят с него. Тези други, задължени безапелационно да хванат
лопатите, бяха именно зам.-министърът на регионалното развитие Николина Панайотова, в компания с депутатката Цвета Караянчева и областния управител на Кърджали Иванка Таушанова.

От сряда бизнесменът Панайотов за пореден път е на върха на щастието – щерката му достигна нови държавни висоти, макар и отново гарнирани с гафове и конфликт на интереси.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки