Валери Симеонов: Ще предоставим на избирателите чистия и неопетнен национализъм


Валери Симеонов: Ще предоставим на избирателите чистия и неопетнен национализъм
08 Август 2014, Петък


Списъкът на политическите формации, които искат да се присъединят към нас, е дълъг, казва съпредседателят на НФСБ

Автор: Интервю на Севдалина Пенева

- Г-н Симеонов, каква ще бъде процедурата за номиниране на кандидатите за народни представители в общите листи на Коалиция „Патриотичен фронт“?

- Още от утре (8 август, б.а.) по места започват събрания на регионалните и областни организации на двете партии в Коалиция „Патриотичен фронт“ - „Национален фронт за спасение на България“ и ВМРО. На тези сбирки ще бъдат номинирани кандидати за народни представители от различните многомандатни райони, а предложенията ще се гласуват окончателно от ръководството на коалицията, начело на което стоим аз като съпредседател на НФСБ и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Тъй като листите ще бъдат общи, при подредбата им ще се спазва принципен приоритет, на база резултатите на двете партии от предишните избори.
Смятам, че до 25 август ще бъдем напълно готови да представим окончателния вариант на списъка с кандидат-депутатите.


- Как ще изглеждат тези листи, на какви хора ще заложи коалицията?

- Ще предоставим алтернатива на избирателите - чистия и неопетнен национализъм. Хората ще могат да гласуват за партия, която не е управлявала, не е влизала в безпринципни договорки. Вярваме, че мислещите българи ще предпочетат патриотите, които са влезли в политиката, за да дадат, а не да вземат.

В това отношение компромиси няма да има. Залагаме на доказани професионалисти в областите, в които всеки един от тях работи. Ще видите в листите имена на истински родолюбци, доказали се в обществения живот на страната. Това са основните критерии, по които ще бъдат излъчвани нашите кандидати за народни представители.
Защото е много важно в състава на следващото Народно събрание най-сетне да има истински патриоти, които поставят интересите на България над личните и над партийните.

Разбира се, в листите ще намерят място не само представители на НФСБ и ВМРО, но и на тези партии, движения, сдружения, които подкрепят коалицията и с които отдавна сме в общ патриотичен фронт. Ще имаме и гражданска квота, като принципът и там ще е същият – доказани професионалисти и патриоти.


- Патриотичният фронт открит ли е и за други сродни партии и организации?

- Непрекъснато водим разговори в тази насока, даже в момента предстои да вляза в подобна среща. Списъкът на политическите формации, които искат да се присъединят към нас, е дълъг. Коалиционното споразумение е подписано между НФСБ и ВМРО, които ще участват заедно на изборите като „Патриотичен фронт“.

Но добре дошли са всички истински патриоти, които искат да подкрепят тази коалиция. Готови сме да разговаряме с тях, да изслушаме препоръките и предложенията им, като всяко едно от тях ще бъде поставено за разглеждане на следващото заседание на Националния политически съвет на НФСБ, същото ще сторят и във ВМРО.


- Кой ще бъде шеф на предизборния щаб на „Патриотичен фронт“?

- Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са имената, на които ръководството на коалицията е гласувало доверие.


- Как се стигна до коалиция между НФСБ и ВМРО?

- НФСБ е последователна патриотична партия, ВМРО пък е най-близката до нас политическа формация със сериозни родолюбиви традиции. Това обединение е повече от естествено. От друга страна, това е и печелившата формула за бъдещите избори, тъй като колкото повече са обединените партии, толкова по-големи са изгледите пред тях за висок резултат. И този висок резултат е необходим не толкова на нас, а на българското общество, което има нужда от сериозна промяна в политическото управление на страната. Така че създаването на Патриотичния фронт е един етап от борбата за спасение на България, което е заложено в нашата програма, а и в тази на ВМРО.

Имаме доста съвместни инициативи зад гърба си, с които сме доказали своята самоотверженост. Такава беше акцията, свързана с подписка за провеждане на референдум „Не на Турция в ЕС” – една изключително успешна инициатива, при която събрахме над 330 000 подписа. И двете партии застанаха зад една и съща кауза. Тази подписка още стои в Народното събрание неразгледана. Цецка Цачева я бутна под бюрото си и въпреки постоянните настоявания при срещите, които имахме с нея, така и не я извади.


- Как ще спечелите доверието на избирателите?

- С това, че предлагаме алтернативата на чистия, последователния и упорит патриотизъм. А дали хората ще предпочетат нас или не, те сами ще си вземат това решение. Ще видим какъв ще бъде резултатът на 5 октомври.
Вярваме, че мислещите българи, хората, които мислят за бъдещето на своите деца, ще предпочетат патриотите – тези, които са влезли в политиката с чисти помисли, подтиквани единствено от грижата си за България.


- На първата си пресконференция от името на Патриотичния фронт, вие коментирахте състава на служебното правителство. Каква е вашата позиция?

- Служебното правителство има много ограничени възможности и задачи и в случая не трябва да се очакват от него чудесата, които ни обещават пиарите на президента Плевнелиев. Не, то има точно две задачи. Най-важното е да осигури чисти и прозрачни избори и втората задача е спешно да направи всичко възможно за запълване на финансовата дупка, която се е отворила от управлението на Орешарски. Трябва да се предприемат спешни действия за предотвратяването на поредната тежка икономически и финансова криза, пред каквато заплаха сме изправени.


- От името на коалицията поискахте правителството на Орешарски да бъде дадено на съд. Очаквате ли прокуратурата да се задейства и нещо в тази посока да се случи?

- На тази етап – по-скоро не. Нищо сериозно не очаквам от прокуратура, начело на която стоят фигури, политически поставени от ГЕРБ и БСП. Да си спомняте изобщо някога да са водени сериозни разследвания за престъпленията, на което и да е от предишните правителства? За да се случи изобщо нещо в тази посока, е нужно цялостно преустройство на правосъдната система.


В категории: Интервю , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
бългрин патриот лгарофил
19.09.2014 05:54:24
0
0
ВАЛЕРКА ИЗБЕРИ ПО МАЛКОТО ЗЛО.ПАРТИЯ СЕ ПОЗНАВА КОГАТО ВЛЕЗЕ В УПРАЛЕНИЕТО,АНЕ ДА ГОВОИ САМО .ВАШИЯ ВЕЛИЗАР ОБХВАНАТ ОТ ЗЛОА КЪМ ПЛЕВНЕЛИЕВ И БОЙКО ЩЕ НАКАРА НАРОДА А СЕМОТЛРЪПНЕИТ ВАС.ТОЙ НАРИЧА НАРОДА ПРОСТ ЗАЩОТО ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ.ГЕРБ НЕ Е ГУЬЕЛ НИТО ВЕДНЪЖ ИЗБОРИТЕ.ТОВЕ НЕ ТИ ЛИ ГОВОРИ ЗА НЕЩО.Е СЪМ ОТ ГЕРБ НО ОТ ВСИЧКИЯ ПОЛТИЧЕСКИ БОКЛУК ГЕРБ Е НАЙ ДОЛУ ГОРЕ СВЯСТНА.ЗАЩОТО КАТО ЦЯЛО СМЕ БОКЛУЦИ СЪС СЛАБО НАЦИОНАЛНО САМОСЪЩНАНИЕ.ВИЖТЕЕ СЪСЕДИТЕ И СИ ВАДЕТЕ ЗАКЛБЧЕНИЕ.БЪЛГАРИЯ ДОНЯКЪЛЕ ЩЕИСЕИОПРАВИ САМО С ГЕРБ.КРЙ ЩЕ МИ ПОХВАЛИШ /ДПА'АТАКА'КБ/ НАШЕТО МЯСТО НЕ Е АЗИЯ А ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА.
2
Мехмед Али Агджа
12.08.2014 07:53:04
0
0
ВМРО вместо до Ви увеличи гласовете-то ще ги намали. Към кого ли не не се е пришивал Каракачанов- русенският македонец ?
1
11.08.2014 06:43:42
0
0
СТИСКАМ ПАЦИ ЗА ВАС И ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВАС,НО АКО ВЛЕЗЕТЕ НС ЗА ДА БЪДЕТЕ ПОЛЕЗНИ ,МНОГО ВАЖНО Е С КОГО ЩЕ РАБОТИТЕ ЗА БЛАГОРТОТНА БЪЛГАРИЯ.ЧИСТИ ПАРТИИ НЯМАКАКТО И ЧИСТИ БЪЛГАРИ,НО ОТ ВОНЯИЯ БОКЛУК НА ПАРТИИТЕ НАЙ ДОЛУ ГОРЕ СВЕСТЕН Е ГЕРБ.ЗАТОВА НАРОДА ГО ПОДКРЕПЯ,,НАЙ МНОГОВЬПРЕКИ ЧЕ ГО ПЛБЯТ МОШЕНИЦИТЕ ВСЯКА МИНУТА,ТАКА ЧЕ ПОМИСЛЕТЕ ДОРЕ И ПОТИСНЕТЕ СИ ЛИЧНИТЕ ЧУСТВА ЮА ПОЛЗАВЙТЕ МОЗЪКА СИ.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки