Съвременната природна медицина се справя с алергиите


07 Август 2014, Четвъртък


Физическите упражнения, съчетани с лечението, способстват за цялостното укрепване на организма

Автор: проф. Христо Мермерски

Природната медицина, за разлика от фармацевтичната, успешно лекува алергията. Лекарствата, предписвани на болните, само тушират нейните прояви, като при това изтощават организма. По статистически данни всеки трети българин в една или друга степен е засегнат от това заболяване.
Алергията е състояние на свръхчувствителност към домашен прах, към яйца, цветен прашец, към сирене, мляко и белтъци и т.н., които принципно нямат никакво вредно действие върху хората с нормална реактивност.

Веществата, които предизвикват алергиите, са стотици. Към гореизброените могат да се добавят още спори от мухъл, полените на цветята, животински косми, други видове храни, прахове за пране, химическите препарати, които се употребяват за пръскане на плодните дръвчета, или такива за обеззаразяване и борба с насекомите.
Алергията представлява защитна реакция на организма срещу вещества, които всъщност са безвредни. Те се наричат алергени. Откриването на индивидуалния алерген става чрез изследване.

В случаите, когато това е възможно, се ограничава досегът на човека до съответния установен за него алерген. Много полезно е да се правят и физически упражнения, съобразени с възможностите на определената възраст, за да се укрепва цялостно организмът.
Задължително обаче трябва да се ограничи консумацията на свинско и телешко месо, както и пушенето и употребата на алкохол.
По време на появата на полените трябва да се стои повече в къщи и всеки ден предметите в нея да се почистват с влажна кърпа.

Алергичните реакции биват два вида – локални, изразяващи се в зачервяване на кожата, оток, сърбеж, обрив, и общи – главоболие, виене на свят, прилошаване, повръщане. Наблюдават се също симптомите на треска, на простуда, придружена с хрема и кашлица. Поради това понякога точното диагностициране е затруднено.
По-рядко има стомашно-чревни прояви на неразположение. Това е т. нар. замаскирана алергия. Когато тя не се лекува, преминава в гастрит, колит и поразява също така жлъчните пътища.

Алергичната реакция понякога е бавна – появява се след от 3 до 4 дни, но в други случаи симптомите й стават явни буквално минути след атаката на алергена.
Има предразположение към алергиите по наследство.
Гроздена Пашкулева преди 34 години е боледувала от едра шарка. От приложеното й медикаментозно антибиотично лечение получава сериозна алергична реакция, хоспитализирана е за 10 дни. След три месеца получава възпаление на яйчниците отново от употребата на антибиотик в минимално количество, въпреки че заедно с него е взела и алергозан.

Така вече получава алергия към почти всичко – храни, прах, дрехи, миризми, дезодоранти. Лекували са я в София и Пловдив, но облекчението е само временно. Тя е работила в килимарски цех и получава три алергични шока, след последния е 3 месеца на системи в болница. Майка й отива при баба Ванга и тя й дава рецептата, която публикуваме по-долу и с която Гроздена напълно се е излекувала. Освен нея още няколко души, сред които Дафинка Маджарова и Калинка Вучкова, са се отървали от това мъчително заболяване със същата рецепта.

Първолета, чиято рецепта също отпечатваме долу, е получила алергия към сладолед. Подлагана е на медикаментозно лечение, но резултатът е само временно туширане на симптомите.
Такъв е случаят и с Мита Маринова. Тя е имала алергия към сено и храни. Лекувана е с методите и средствата на фармацевтичната медицина, но също без успех. Всяка есен страданието й се е активизирало, въпреки периодично поставяните й  инжекции с урбазон.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки