Как да лекуваме алергични проблеми


07 Август 2014, Четвъртък


Рецепта 1 (Гроздена Пашкулева): 2 с.л. широколист живовлек, 1 с.л. жълт кантарион, 1 с.л. маточина се слагат в 1 л вода.


След като заври, ври 10 мин., прецежда се и ведната се слага в термос, за да се съхранява на топло. Това е дневната доза, взема се на три приема по 1 ч.ч. 30 мин. преди хранене. По време на лечението задължително на ден се изяжда един лимон. Той може да се приема с храна, може и след ядене. Ако има още алергични обриви, те се мажат с лавандулов спирт и след това с риванол. Подобрението настъпва след от три до седем дни. Лечението продължава до три месеца.
Рецептата е от баба Ванга и помага при всички видове алергии.

Рецепта 2 (Първолета): 3 пъти на ден ноздрите, дълбоко, се мажат с бадемово масло. Отделно се смесват 3 ч.л. сок от червено цвекло, 2 ч.л. течен пчелен мед. От тази смес се капе 4 пъти на ден по 3 капки във всяка ноздра. Ефектът от лечението почва да се усеща след десетина дни. Продължава се три месеца. Ако ефектът е добър, през втория капките се слагат само сутрин и вечер, а през третия – само сутрин.

Рецепта 3 (Мита Маринова): Вземат се едно средно голямо стръкче коприва и едно стръкче полски хвощ, градински, 1 листо от орех и 4 – 5 елови връхчета с дължина около 2 см. Всичко това се слага в 700 – 800 мл вода и се вари. Като кипне, оставя се да ври 5 мин.. Маха се от огъня и се охлажда. Това е дневната доза и тя се пие на три приема половин час преди храна. След 4 дни симптомите на алергията изчезват.

Рецепта 4 (Баба Мита): 1 с.л. нарязан на ситно цвят от невен се залива с 600 мл вряла вода. Вари се още 5 мин. Тогава се добавят 1 с.л. бял равнец и 1 с.л. нарязана също на ситно зелена коприва. След като пак заври, се сваля от огъня, прецежда се и отварата се пие 3 пъти на ден след хранене по 100 – 150 мл. При нея след три дни симптомите напълно изчезват и шест години по късно тя алергия няма.

Рецепта 5 (Кристалина, подобна на Рецепта 1, но с различни пропорции и начин на приготвяне): Вземат се 7 големи листа от широколист живовлек, 1 стръкче маточина - 7 – 8 листа, 1 стръкче жълт кантарион – около 10 см, с цветовете. Слагат се в 1 л водя. Когато тя кипне, оставя се да ври 7 минути. След варенето в съда остават около 700 мл отвара. Пие се на три приема през деня. Всеки ден трябва да се изпива сокът от 1 лимон, смесен с малко мед.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки