„Искам да бъда някой! Много скоро!”


„Искам да бъда някой! Много скоро!”
03 Август 2014, Неделя


Метъл легендите W.A.S.P. ще отвеят Бургас

Автор: Веселин Максимов

Както и да ги наречете, няма да сбъркате. И най-оригиналният български фен все ще използва някое от клишетата, характерни за големите от техния ранг. Титани, гиганти, легенди, емблеми на рока... И макар че далеч не за пръв път пристигат у нас, интересът към тях не е стихнал ни за секунда. W.A.S.P. ще минат като ураган през Бургас на 4 август. Концертът в Летния театър на града ще започне рано-рано, още по светло – в 19 ч.

За седмата среща с родните почитатели тарторът Блеки Лоулес води със себе си старата бойна дружка Майк Дъда, солокитариста Дъг Блеър и барабаниста Майк Дъпки. Очаква се сетлистът да не е същият както на останалите концерти преди този, от турнето „30 години на гръмотевици”, тъй като бандата променя песните в зависимост от мястото, на което свири. Със сигурност обаче ще чуем както програмната „Искам да бъда някой!”, баладата „Сън в огъня”, старите безсмъртни класики, така и нови, от последните два албума „Доминатор” и „Вавилон”.

От интернет страниците за видеообмен можете да се уверите, че W.A.S.P. са в отлична форма и няма никаква причина за съмнение, че ще забият здраво в Бургас. Неотдавна пристигна и листът с изискванията на бандата, които изобщо не навеждат на мисълта, че четворката възнамерява да спретне на морска земя някакъв Содом и Гомор. Освен две бутилки качествена водка и бутилка кубински ром, музикантите искат пресни плодови сокове, енергийни напитки без захар, обезмаслено мляко, различни сладкиши, червени сладки ябълки, плато с различни видове сирене и 24 бутилки минерална вода със стайна температура. Освен това са обявили, че искат удобни дивани и огледала в цял ръст. Те пристигат с екип от 30 души, собствено озвучаване и осветление, което гарантира изключително шоу. Защото знаят как и го могат.

Абсурдно е на едно място да бъде направен разбор на всичките 14 студийни албума на групата, а списъкът на преминалите през бандата музиканти е дълъг сигурно почти колкото този на доносници на Държавна сигурност преди 10 ноември 1989 г. у нас. В дългата кариера на Блеки Лоулес има безброй звездни моменти, но и също толкова спадове, най-често след раздялата с ключови членове на състава. Но е достоен за уважение фактът, че той винаги е успявал да се изправи и продължи напред. И така, до 4 август 2014 г. в Бургас, България. Майки и татковци с черни фланелки отдавна се заканиха да доведат отрочетата си на различна възраст – от 5- до 15-годишни.
Ще им бъде доста интересно, спор няма!


Историята на W.A.S.P. е дълга и легендарна. Групата събира самият Блеки през далечната 1982 г. в Лос Анджелис. Тя идва от същата сцена, от която се пръкнаха другите емблеми – Ван Хален, Мотли Крю, Рат, Куайът Райът, по-късно Гънс енд Роузис. Мъдрите критици винаги са успявали да дразнят основателя с поставянето на групата му в най-различни квалификации – от „шок рок” до „глем метъл”.

Факт е, че поразяващата уста на фронтмена никога не е оставала длъжна никому и затова още от самото начало той си спечелва славата на безпардонен грубиян и скандалджия. Както по-късно признава сам, в миналото му е било много трудно да се съобразява с изискванията на „мазните мениджъри, чиято единствена мисъл е как да спечелят повече пари от теб, изстисквайки те най-безобразно, докато умреш”.

Блеки се разправя окончателно с тези хора, издавайки доста по-късно албума „Аленият идол”, станал обичан в целия свят с невероятните си текстове и музика, пропита с всички човешки настроения – от мрачна и безутешна тъга, до еуфорията на младежкия плам на основния лирически герой – момчето-мъж Джонатан, което се превръща в рокзвезда с всички произтичащи от това обстоятелства.


Въпреки, че е остарял и натежал, Блеки е в супер форма На всеки концерт групата прави голямо шоу

В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки