Работният им ден


02 Август 2014, Събота


25 юли (петък), 14.30 ч. Въпреки че е в оставка, премиерът Пламен Орешарски не спира да разсъждава за продънения бюджет на Здравната каса.


На последна среща с така наречени граждански организации, повечето всъщност подкрепящи кабинета, той се опитва да се оправдае за фалита на здравната система: „Няма страна в света, която да събира данъци и осигуровки 100 на 100. Дори периодичните опити за проверка показваха драматичен резултат – хоспитализирани на книга и реално хоспитализирани. Парите на касата са напълно самостоятелни и това е част от проблема“. Явно му се ще по подобие на Симеон Дянков да бръкне дълбоко в парите от здравните вноски.

26 юли (събота), 10.00 ч. Още не дошъл на власт, лидерът на ГЕРБ вече реже лентички. В Царево Бойко Борисов открива скулптура. Разбира се, след това не пропуска да сподели няколко свои мъдри мисли с журналистите: „Виждате, че в парламента се карат като цигани вече. Една година се целуваха, една година митинги правеха на Орлов мост, една година „Атака” ги подкрепяше. Изведнъж последната седмица решиха да се правят на опозиция“.

27 юли (неделя), 19.30 ч. След сложни апаратни игри на конгреса на БСП за нов лидер на червените е избран Михаил Миков. Той обещава розово бъдеще на социалистите: „Ще бъде трудно, но заедно ще стигнем до резултат, достоен за 125-годишна партия. Ще имаме поне 100 депутати.“ Както казва народът: „Гладна кокошка просо сънува“.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки