Британците пак плашат с приток на българи и румънци


01 Август 2014, Петък


Великобритания трябва да поеме обратно от Европа контрола върху границите си, ако иска да изпълни правителствената цел за ограничаване на имиграцията до 100 000 души


годишно до май 2015 г., пише британският вестник „Експрес" по повод очакван тази седмица доклад. В него се посочвало, че „няма изгледи" за намаляване на бройката мигранти от Румъния, България и други бедни европейски страни, щурмуващи Обединеното кралство.
Докладът на аналитичния център за социална политика, с автор икономиста Робърт Ротърн, отбелязва, че високият брой на пришълците от Източна и Южна Европа ще намалее значително само ако се намали разликата в заплатите в тези страни в сравнение с Великобритания, и ако се ограничат възможностите за работа и за миграция на работната ръка.

В документа се дава за пример бързоразвиващата се полска икономика, която създава условия за намаляване на полските мигранти в близко бъдеще. „Перспективите за Южна Европа и по-бедните източни държави като България и Румъния са по-малко розови и имиграцията от тези страни няма вероятност скоро да намалее", изтъква Ротърн.
Британският консервативен вестник „Мейл" пък изказва „възмущение от това, че правителството е похарчило 80 000 паунда на данъкоплатците, за да изпрати със самолет 200 мигранти обратно в Румъния и България".

Според изданието това се е случило през първите три месеца на тази година, а впоследствие е станало ясно, че част от депортираните са се върнали обратно в Обединеното кралство с променено име в личните карти. По тази причина властите на Острова вече проверяват не само имената, но и номерата на документите, които мигрантите показват при преминаване на британския граничен контрол.

Междувременно във вторник бе оповестено, че Великобритания ще закрие мнимите „колежи", ще намали социалните помощи за пристигащи без работа и ще спре да рекламира работни места в чужбина.Това отбелязва в статия на в. „Телеграф" британският премиер Дейвид Камерън. В нея той обявява значително затягане на мерките за ограничаване на миграцията в Обединеното кралство, като посочва, че правителството има дългосрочен икономически план, за да осигури по-добро бъдеще за страната, като поставянето на имиграцията под контрол е жизненоважна част от него. Английският министър-председател уточнява, че по време на управлението на лейбъристите във Великобритания са дошли 2,5 милиона души.

По думите му Обединеното кралство е преживяло най-големите темпове на миграция в съвременната си история, като се е стигнало до там да има пет милиона души без работа, получаващи социални помощи за безработица. Камерън изтъква, че през последните 4 години е направен опит да се промени това, като правителството цели да изгради система за имиграция, която поставя интересите на Великобритания на първо място.
Най-важна, според него, в това отношение е борбата с измамите. В тази връзка като най-фрапантен пример се посочват случаите с новопристигащи, които се представят за студенти в мними колежи. В един от тези колежи инспекторите са установили, че няма нито един студент.

„Предприехме драстични стъпки и закрихме 750 такива учебни заведения", пише Камерън.
Новата мярка в това отношение е, че ако на 10 процента от набраните от даден колеж студенти бъде отказана виза, съответното учебно заведение ще губи лиценза си.
След това идват мерките срещу нелегалната имиграция. По думите на британския премиер от ноември хазяите ще имат законово задължение да проверяват имиграционния статут на наемателите си, а от декември ще се въведат правила, които да не допускат нелегални имигранти да си откриват банкови сметки.

Дейвид Камерът припомня от страниците на изданието, че вече има взето решение да се намали срокът на плащанията при безработица. Същото се отнася и за европейците, които имат право да кандидатстват за помощи при безработица и за отглеждане на деца, като за тях срокът се намалява двойно.


В категории: Международна политика , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
реалист патриот българскт
03.08.2014 19:57:17
0
0
АНГЛИЯ Е СЕГА ПУДЕЛА НА САЩ ,ВПРЕКИ ЧЕ Е В ЕС.ЗАЩОТО ,ТЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СЪЩАТА ВЪРХУШКА КАККТО САЩ.В ОМРАЗАТА СИ КЪМ БЪЛГАРИЯ НЕ Е СПРЯЛА ОТ АПРИЛСКОТО ВЪЗСТАНИЕ,ВОЙНИТЕ СЪС СЪСЕДИТЕ НИ .ДВЕТЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ И ДО ДЕН ДНЕШЕН МАКАР СЕ СМЕ В ЕС.ТЯ Е НАЙ ЕГОИСТИЧНАТА НАЦИЯ''ИНТЕРЕСИТЕ НА АНГЛИЯ СА НАД ВСИЧКО'
1
03.08.2014 19:33:15
0
0
БРИТАНЦИТЕ ОЩЕ ОТ ПРЕМИЕРА ИМ ЛОРД БИКОНСФИИЛД/КАКТО ВАЗРВ ГО НАРИЧА ЖИД ДО ДЕН ДНЕШЕН НЕ НИ ОБИЧАТ,.ВЪВ ВЛАНЕТАТА НА ТУРЦИТЕ ПРЕЗ АПИЛСКОТО ВЪЗСТАНИЕ,БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ ВСЕ СА ПОМАГАЛИ НА СЪСЕДИТЕ НИ ПРОТИВ НАС.ТОВА ТРЯБВА ДА ГО РАЗБЕРЕ ВСЕКИ БЪЛНАРИН ,НЕЗАВИСИМО ОТ ПАРТИИНАТА СИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки