Валери Симеонов в „Паралакс“: Само така ще се постигне духовно възраждане на България


Валери Симеонов в „Паралакс“: Само така ще се постигне духовно възраждане на България
Момент от предаването „Паралакс“, излъчено на живо от мястото на събитието
01 Август 2014, Петък


„Войводска среща“ бе отразявана на живо от генералния медиен партньор на събитието – телевизия СКАТ.


На патриотичния форум бе посветено и специалното издание на предаването „Паралакс“, излъчено на 26 юли. Гости на водещия Валентин Касабов в импровизираното студио под дебелите сенки в гората край Жеравна, където се провеждаше войводският сбор, бяха съпредседателят на „Национален фронт за за спсение на България“ Валери Симеонов, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и продуцентът на ансамбъл „Българе” Христо Димитров.

„На този събор полагаме основите на благородно родолюбиво начинание – връщане към корените и традициите на нашата нация. С всички сили Националният фронт ще помага на инициативи като „Войводска среща“, защото тя се покрива изцяло с нашите принципи – интересите на народа да бъдат над личните и партийни. Само така ще се постигне духовно и икономическо възраждане на България“, изтъкна Валери Симеонов.
Към думите му се присъедини и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който бе категоричен: „Инициативи като „Войводска среща“ трябва да се превърнат в част от образоването на бъдните поколения.

В сегашния учебник по история за Апостола на свободата Васил Левски е отделено само едно малко каре в урока за разпадането на Османската империя. Това показва, че държавата изцяло е абдикирала от ролята си да възпитава младите в патриотизъм и национален дух. Не трябва да се забравя, че за да го има нашето Отечество, хиляди достойни българи са дали живота си за неговата свобода“.

Продуцентът на ансамбъл „Българе“ и инициатор на проявата – Христо Димитров, отбеляза, че датата на Първия национален събор на войводите ще остане паметна, защото той е събрал патриоти от всички краища на страната с идеята да работят за спасението и просперитета на Родината.
„Въпреки тежкото положение на държавата, трябва да бъдем горди, че сме българи, защото във всеки от нас е жив несломимият дух на възрожденците и героичната вековна история на страната. Именно традициите и родолюбието са запазили България през изпитанията на столетията“ – обобщи водещият на „Паралакс“ Валентин Касабов.


В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
02.08.2014 12:27:48
0
0
НИТО ЕДНА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ НЕ ХОДИ ПРИ РАЙИОНИТЕ СЪС СМЕСЕНО НАСЕЛЕНИЕ ,ОСОЕНО В РОДОПИТЕ И СТАВЯ ДПС А ВИЛНЕЕ И ВСЯВА СТРАХ В БЪЛГАРИТЕ.ЕДИНСТВЕН ВЕЖДИТО КАДО КАНДТДАТ НА ГЕРБ ХОДИ И СПЕЧЕЛИ ЗА ГЕРБ.ПРЕЛСТАВИТЕЛИ СИ ДО КАКВО ДЪНО СМЕ СТИГНАЛИ,НЕ СМЕ НАРОДА МЪРША ОТ БЪЛГАРОМРАЗЦИ.,А ЦИГАНО,ТУРКО,РУСО,АМЕРИКАНО ,Ф И Л И
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки