Подбрано


01 Август 2014, Петък


Седмица на лятната салата


Празнична лятна салата

Продукти:
2-3 картофа
1 чаша зелен фасул
няколко розички карфиол
2-3 моркова
1 глава лук
1 краставица
1/2 връзка магданоз
няколко еднакви червени домата
олио
оцет
сол

Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват. В подсолена вода се задушават до омекване и зеленият фасул, карфиолът и морковите. След като изстинат, картофите се нарязват на малки кубчета. Останалите зеленчуци също се надребняват на ситни парченца. Зарзаватът се смесва, полива се с олио и оцет, след което се прибавя нарязаният на тънки филийки лук и настърганата краставица.

Доматите се отрязват откъм дръжката, вътрешността им се изстъргва и се пълнят с приготвената зеленчукова смес. Отгоре се поръсват със ситно нарязан магданоз и се нареждат в голяма чиния, посипана с нарязан на ситно магданоз и лук на филийки.


Салата от патладжани и домати

Продукти:
1 кг патладжани
1/2 кг домати
1 глава чесън
3-4 лъжици олио
2 лъжици оцет
1/2 връзка магданоз
босилек
сол

Начин на приготвяне:
Патладжаните се изпичат на силен огън, за да остане вътрешността им светла. Оставят се да изстинат напълно и се обелват. Начукват се грижливо, докато станат на каша. Счуква се добре и чесънът, поръсен със сол.
Доматите се обелват, настъргват се на ренде и се пържат в олиото. Когато водата в тях се изпари, се получава хубав пресен доматен сос. Сваля се от огъня и се оставя да изстине напълно. След това се прибавя към смесените с чесновата каша патладжани. Добавят се ситно нарязаният магданоз, босилекът и оцетът и салатата се сервира в купа от стъкло или порцелан.


В категории: Горещи новини , От кухнята на баба

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки