Идеи за оформянето на входната врата към двора


Идеи за оформянето на входната врата към двора
29 Юли 2014, Вторник


Входът към дворния участък е своеобразна визитна картичка на вашата градина. Именно това е първото, което се набива на очи.

Автор: Дина Харизанова

Как ще изглежда вратата зависи от много особености – както на терена, така и от разположението на къщата и редица други фактори. Входът представлява обособена парадна зона и към него трябва да се отнесем с особено внимание.
Вратата трябва да се разположи тъкмо в такова място, откъдето се открива най-красивият изглед и откъдето градината се представя най-добре.
Нужно е да се „проиграят” различните варианти и да се намери точното място, откъдето ще се виждат най-добре оформените различни зони, стилните растения, линията на пътеките и превратностите на релефа.

Разбира се, добре е да се остави място и за някоя загадка, която да предизвика желание да разберат наблюдателите какво се крие там, в далечния ъгъл на градината. И все пак мястото на входа трябва да е и удобно – свободно и достатъчно осветено.
Само по себе си, в понятието „входна зона” влиза не само това, което е разположено в границите на този участък, но и което се намира зад неговите предели. Територията зад оградата също заслужава внимание.

Парадният вход може да бъде украсен и без кой знае колко средства. Достатъчно е да се посадят и най-простите храсти като люляк, жасмин, глог, шипка, кисел трън, калина, облепиха или дори акация. Цветята също може да са от най-невзискателните – невен, космос, тагетис, латинка и пр. Неочаквано добре тук изглежда ревенът.
Най-главното в случая е тези насаждения да се разположат интересно в съответствие с някакви прости ъгли или на петна, следващи едно след друго.



В категории: Горещи новини , Хубавият двор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки