Подписват договорите по лозаро-винарската програма


Подписват договорите по лозаро-винарската програма
29 Юли 2014, Вторник


Започна подписването на договори на бенефициенти по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя” от Националната програма за подпомагане на


лозаро-винарския сектор 2014-2018 г., съобщиха от ДФ "Земеделие". От днес експертите от отдел „Вино” ще се свързват лично със земеделските производители, чиито документи са готови.
Всички кандидати по лозаро-винарската програма, подписали договорите си по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя до 21 юли 2014 г., ще могат да подадат заявления за авансово плащане. Според изискванията на програмата те се подават след десетия ден от датата на сключване на договора, но не по-късно от 31 юли за съответната финансова година.

По тях може да бъде изплатена до 80% от помощта за инвестицията, в случай че реализацията на проекта е започнала. Кандидатите, които не успеят да си осигурят банкова гаранция в определения 10-дневен срок, ще могат да подадат заявления за авансово плащане в периода от 16 октомври 2014 г. до 20 януари 2015 г.
Проектите по мярката се приемаха от 5 до 25 юни 2014 г. Одобрените 65 от тях са за конверсията на сортовия състав на насажденията, преструктуриране на лозята и подобряване на техниките за управление на лозовите масиви. По тях фондът ще изплати близо 28 млн. лева.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки