Пуснаха парите и по „Млад фермер”


29 Юли 2014, Вторник


ДФ "Земеделие" отвори плащанията за земеделските производители. Най-много средства са изплатени по Програмата за развитие на


селските райони (ПРСР) 2007 - 2013 г. Над 6 милиона лева тръгнаха към банковите сметки на бенефициентите по мерки 112 „Създаване на стопанства на млади фермери”, известна като "Млад фермер", 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”.
Средства са преведени и по мерки 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”, 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности”, 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”, както и на местни инициативни групи.

Останалите 421 хиляди лева са изплатени на фермерите, кандидатствали по схемите и мерките за директни плащания на площ, подлежали на допълнителни проверки, бенефициенти по оперативната програма „Развитие на сектор рибарство” 2007 - 2013 г., както и на бенефициенти по схемата „Училищен плод”.
Подписан е и договор за над 173 хиляди лева по мярка 421 "Вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество от ПРСР 2007 - 2013 г.” Страни по договора са Министерството на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие”, координатор - сдружение „МИГ Тунджа”, а партньори са „МИГ Девня - Аксаково”, „МИГ Елхово” и „МИГ „Средец”.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки