Съдът потвърди отстраняването от длъжност на пловдивската районна кметица


Съдът потвърди отстраняването от длъжност на пловдивската районна кметица
Райна Петрова и адвокатът й Красимир Елдъров
25 Юли 2014, Петък


Апелативният съд в Пловдив постанови отстраняването от длъжност на кметицата на пловдивския район „Централен" Райна Петрова (ГЕРБ).

Автор: Камен Колев

Миналата седмица такова решение взе и Окръжния съд, но кметицата го обжалва. Според апелативните съдии, има достатъчно доказателства, че ако Петрова остане на поста си, може да попречи на разследването. Делото се гледа при закрити врати, тъй като по него има секретни материали, които представляват класифицирана информация.
Райна Петрова е разследвана от ДАНС и прокуратурата заради далавери в общинската администрация. Тя е обвинена в търговия с влияние и длъжностно престъпление при сключваните с детски градини, ясли и млечни кухни на договори за доставка на храни, каза окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Освен това директори на пловдивски детски градини многократно са пускали сигнали до госпожата, че получават гранясала риба и боб, ориз, леща и консерви с изтекъл срок на годност, които може да са опасни за здравето на децата. Те обаче са били оставяни без движение, казаха от прокуратурата.  Договорът за доставка на храни за детските ясли и кухните е на стойност 376 000 лева.

Той не е сключен от Петрова, но според държавното обвинение по него тя е упражнила търговия с влияние. За благодарност спечелилата поръчката фирма доставчик й  подарила ваучери на стойност 10 000 лева за екскурзия в Тайланд, които били оползотворени от кметицата и нейната дъщеря.
Първоначално Петрова бе арестувана за 24 часа, а в момента е на свобода под парична гаранция от 5000 лева.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки