Бургаско училище се обзаведе с ресторант


25 Юли 2014, Петък


Общинската фирма „Спортни имоти“ в Бургас получи щедър подарък на заседанието на местния парламент, състояло се на 22 юли.


 Компанията стана горд собственик на все още недостроения масивен спортен комплекс, който се изгражда в училищния двор на обитаващите една и съща сграда природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков" и гимназия за романски езици „Георги Сава Раковски".

Това стана по искане на директорите на двете учебни заведения, които се оправдават, че не могат да издържат залата с отпуснатият им от държавата делегиран бюджет. Така „Спортни имоти“ се сдоби с активи от четири половина милиона лева, на колкото е оценена сградата. Липсва обаче концепция за управлението на спортния комплекс и колко души ще бъдат назначени в него, чиито заплати ще се плащат с парите на данъкоплатците.

От опозицията в Бургаския общински съвет в лицето на „Национален фронт за спасение на България“ резонно бе поставен въпросът как е възможно да се прехвърля собствеността на незавършен строеж, а не на готово здание, което представлява сериозно закононарушение.
Особена тревога буди и фактът, че на последния етаж на сградата е предвидено да има голям ресторант, разположен на площ от 90 кв. м. Заведението обаче липсваше в първоначалния архитектурен план на спортния комплекс.

От бургаската администрация под сурдинка се оправдаха, че всъщност залата щяла да се използва от всички училища и към нея задължително трябвало да има търговски обект, защото посещаващите нямало как „да не пият кафе и нещо освежаващо след спортните занимания“.
Трогнати от тази загриженост за благоденствието на подрастващите, съветниците от ГЕРБ, които са болшинство в ОбС-Бургас, прекратиха набързо дебатите и гласуваха под строй докладната записка.

Новоизграждащата се многофункционална зала е най-голямото съоръжение за ученически спорт на територията на Община Бургас. В нея е предвидено да се изградят зали за волейбол, за баскетбол, за хандбал, както и басейн с олимпийски размери. Очаква се шестетажното здание със застроена площ 937 кв. м. да бъде готово до края на годината
Десант


В категории: Бургас , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки