Парламентът единодушно прие оставката на кабинета


25 Юли 2014, Петък


Този четвъртък бе добър ден за парламентарната демокрация, след като пленарната зала се изпълни с „многобройно народно представителство“.

Автор: Десант

За нула време депутатите почти единодушно приеха оставката на кабинета Орешарски. „За“ гласуваха 180 народни представители, „против“ бяха 8. Толкова се оказаха и въздържалите се.
„Постигнахме добри резултати“, обяви премиерът в оставка пред родните депутати.

Според него правителството е работило в много сложна политическа среда, но въпреки това е изпълнило по-голямата част от поетите от него ангажименти до края на май т.г. След това мъдро остави на историята честта да даде оценка на неговото правителство.
Шефът на парламентарната група на мандатоносителя „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов призова обстановката преди извънредния парламентарен вот да не се драматизира и да не се правят прибързани заключения.

Председателят на партньора на лявата коалиция в управлението на страната от 29 май 2013 г. насам Лютви Местан пък заяви от парламентарната трибуна, че не приема оценката за разруха и катастрофа, давана от ГЕРБ. Според него изводите за направеното и пропуснатото от кабинета не биха били коректни, ако преди това не се направи детайлен прочит на минали управления.

Тонът на примирение, показан от управляващата коалиция, според принципа, че на умрял кон нож не се вади, бе подет и от ГЕРБ. Според заместник-председателя на партията Цветан Цветанов било крайно необходимо да се съхрани достойнството на парламента и въобще на институциите в страната. „Не е нормално правителството да управлява 421 дни, от които 404 в условия на граждански протести“, обяви той и отправи призив да се спрат обидните квалификации към лидерите на политически партии.
Според решението на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, парламентът ще се разпусне на 6 август, а правителството ще работи до края на юли.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки