Патриотите почетоха героите от Илинденско-Преображенската епопея


Патриотите почетоха героите от  Илинденско-Преображенската епопея
Съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев и лидерът на НИЕ Борис Ячев положиха венци пред мемориала в местността Предела в памет на загиналите в Илинденско-Преображенското въстание
25 Юли 2014, Петък


Навръх Илинден – 20 юли (по стар стил), членове и симпатизанти на „Национален фронт за спасение на България“ тържествено отбелязаха в цялата страната 111 години

Автор: Десант

от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, бележещо връх в националноосвободителното движение в Македония и Одринска Тракия.
Десетки патриоти и представители на телевизия СКАТ се събраха в историческата месност Предела край Разлог, за да почетат падналите за свободата на Родината с поклон и минута мълчание.

Те положиха цветя и венци пред най-големия мемориал, посветен на георите от епопеята и издигнат през 2006 г. на най-високата точка на планинския проход, където се срещат Пирин и Рила.
На събитието присъстваха съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев, лидерът на „Национален идеал за единство“ Борис Ячев и активисти на родолюбивата формация от София, Разлог и Благоевград.

„Подвигът на българите, дали живота си в Илинденско-Преображенското въстание, е светъл пример за бъдните поколения, защото те са поставили Отечеството и нацията над всичко. Ние сме тук, за да се преклоним пред героите, които са положили костите си, жертвали са живота си, семействата си и дома си, за да направят нещо за своята Родина. Това е, което ни обединява и в Националния фронт, защото ние сме хора, които сме се посветили на Отечеството“, обърна се към присъстващите Данчо Хаджиев.

Родолюбците бяха единодушни, че всяко българско семейство трябва да възпитава децата си в любов към родината и съхранение на историческата памет, за да не забравят бъдещите поколения за делата на своите предци.

„Това честване е част от опита ни да съхраним българската история и памет и да я предадем на нашите деца и на нашите внуци. Илинденско-Преображенското въстание е велико събитие в нашата история, в което народът ни още веднъж показа, че при никакви условия няма да се примири с това да бъде роб. 25 хиляди зле въоръжени въстаници се изправят срещу 300-хилядна елитна турска армия, но не мислят и да отстъпват. Въпреки неравните сили, те успяват да превземат цели градове и да основат прочутите Крушовска и Странджанска републики“, подчерта Борис Ячев.
Симпатизанти и съмишленици на партията на СКАТ отбелязаха светлата годишнина и в Карлово, Пловдив и Смолян.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки