НФСБ и ВМРО в общ Патриотичен фронт


НФСБ и ВМРО в общ  Патриотичен фронт
Обединението между НФСБ, ГОРД и СЕК е факт от началото на годината, сега към патриотичната коалиция се присъединява и ВМРО-БНД
25 Юли 2014, Петък


В новата коалиция за участие на изборите през октомври влизат още партиите Средна европейска класа, Национален идеал за единство, ГОРД, сдружение „Патриот“ и „Целокупна България“

Автор: Десант

ова коалиция от обединени патриоти ще атакува парламента през есента. На насрочените за 5 октомври избори в общ Патриотичен фронт ще се явят „Национален фронт за спасение на България“, ВМРО-БНД, ГОРД, „Национален идеал за единство“, „Средна европейска класа“ и сдруженията „Патриот“ и „Целокупна България“. Коалицията е отворена и за редовите членове и симпатизанти на „Атака“, но без народните представители и ръководството на партията, които продадоха националните интереси на страната.

Новината за раждането на новия политически субект се появи на знаковата дата 18 юли, рождения ден на Апостола на свободата Васил Левски. На този ден в Карлово се проведе разширено заседание на Политическия съвет на НФСБ, на което присъстваха регионалните координатори на патриотичната формация и лидерите на СЕК, ГОРД, НИЕ и „Патроит“.
След единодушно гласуване бе отхвърлено предложението на „България без цензура“ на Николай Бареков за предизборна коалиция. 

„За да формулираме отговора си, ние преди това бяхме провели заседание с нашите структури в цялата страна. Направихме допитване до тях дали те приемат едно такова обединение с коалицията, ръководена от г-н Бареков. Почти навсякъде, със значимо мнозинство, предложението за коалиция беше отхвърлено. Това предложение беше отхвърлено на първо място и най-вече заради разнопосочеността на политическите послания на ББЦ“, каза след заседанието съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.

Националният политически съвет на партията на СКАТ обаче отправи в същия този ден предложение към ВМРО-БНД за създаването на общ патриотичен фронт. То беше базирано върху идентичните програми на двете партии. Присъстващите на форума се обединиха около тезата, че това е най-близката до НФСБ партия, „с най-сериозни патриотични и родолюбиви традиции, доказани през тежката многовековна история на България“.
„Предложението за обединяване с ВМРО-БНД дойде от няколко места, от координатори, от лидери на други партии, с оглед на по-добро представяне на следващите парламентарни избори, не на НФСБ, а на всички патриотично ориентирани сили”, уточни Валери Симеонов.

„Избрахме формулата, да сме отворени за преговори. Отворени сме за обединение в името на България и България над всичко. Поставихме лични и партийни интереси на заден план, още със самото създаване на НФСБ. Това е партия, която игнорира всякакви лични и кариеристични интереси, желание за постигане на облаги във властта. Обърнахме се към всички, формулата е отворена, всеки може да заповяда. Предложенията ще бъдат обсъдени и разгледани чисто демократично”, каза още Симеонов.

На 24 юли дойде и отговорът на ВМРО: „Ръководството на ВМРО – Българско национално движение отчита историческата възможност за създаване на обединен Патриотичен фронт с НФСБ и други патриотични партии и организации. Отдавнашна теза на ВМРО е, че патриотичните формации в България трябва да се обединят.
Това патриотично обединение би се превърнало в незаобиколим обществено-политически фактор в България.

Ръководството на ВМРО единодушно реши:
1. Приема предложението на НФСБ за създаване на Патриотичен фронт, който да работи за защита на българските национални интереси.
2. Прекратява участието си в коалицията с „България без цензура“, Земеделски народен съюз и движение „Гергьовден“. ВМРО разчита на запазване на коректни отношения с тях.
Ръководството на ВМРО призовава всички честни българи за обединение на идващите избори, за да бъде прекратен престъпния грабеж, довел България до прага на национална катастрофа и за да бъде извадена антиконституционната партия ДПС от властта“, се казва в съобщение до медиите.


Решението за създаването на Патриотичен фронт беше взето на знаковата дата 18 юли, когато честваме рождението на Апостола на свободата

В категории: Политика , Горещи новини

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
До патриотичния вестник Десант
25.08.2014 10:09:07
0
0
Чрез вашият вестник,искаме да изразим нашето възмущение към безродниците-партийци,които превърнаха почитта към 111год. от Илинденско-Преображенско въстание в памет на съратниците на нашия прадядо Михаил Герджиков в партийно сборище. Не желаем,ликът на нашия прадядо да се използва за подобни мероприятия,господа от кметство Малко Търново - срамуваме се от вашето бездействие и преклонение към Софийските Ви господариот политбюро на Партийната държава.
5
Доктора
30.07.2014 14:15:02
0
0
Скъпи господа от НФСБ,досега съм гласувал само за АТАКА,а после и за вас.Но в момента от около два месеца съм раздвоен.Нима нямате и един експерт по българската душа,който трябваше да ви каже,че патриотизма на българина минава първо през обичта към руснаците,второ през омразата към турците и едва тогава е патриот!За лошите резултати на евроизборите е виновна само една думичка-сепаратисти,която за обикновения българин дори не е позната в самия си смисъл!Трябваше да знаете,че за руснаците българина в болшинството си приема само добро или нищо!По-добре да си бяхте мълчали.За тези два месеца аз слушах най-точната агенция за проучвания-пейката пред кооперацията,на която редовни са около 7 човека,пенсионери и не само.Да го бяхте направили и вие и сега щяхте да имате поне 2-ма евродепутати!Не оставям настрана и изказването на г-н Симеонов в телевизия БТВ,където той преди около 3-4 месеца каза,че така или иначе пари за увеличение на пенсиите няма,при положение ,че всеки понеделник чичо Сашо от екрана на тв СКАТ доказва,че пари за увеличение на пенсиите има!И последно-в гр.Добрич сложихте за лидер човек-В.Николов,който цялата област знае ,че не е бил само във вашата партия и казва,че ако трябва ще отиде и в друга, но ще стане депутат!Е ние за него няма да гласуваме!Има време поправете се,иначе никога няма да влезете в парламента!
4
бай кольо българофила
30.07.2014 06:14:00
0
0
ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ НАЙ МАЛКО ОСРАНА Е ГЕРБ,И ЗАТОВА НАРОДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ И ЩЕ ГЛАСУВА ПАК.ТОВА АКО НЕ СТЕ ГО РАЗБРАЛИ ,ЗНАЧИ ЧЕ НЕ СТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРОФИЛИ,А ТУРКОМРАЗЦИ САМО.ГЕРБ НИКОГА НЕ Е УПРАВЛЯВАЛ С ДПС .С ВАШЕТО ЕМОЦИОНАЛО ,А НЕ ЛОГИЧЕСКО МИСЛЕНЕ ПРОТИВ ГЕРБ САМИ СЕ ЗАКОПАВАТЕ.НЕ ВИ СЛАГАТ В СОЦ,ПРОГНОЗИТЕ.АЗ УДОБРЯВАМ ВАШИЯ ПАТРИОТИЗЪМ НО НЕ УДОБРЯВАМ ОМРАЗАТА ВИ КЪМ НАЙ УДОБРЯВАНАА ПАРТИЯ ГЕРБ.НЕ ИСКАМ ДА СТЕ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА ,А С ГЕРБ КАТО КОРЕКТОР А НЕ ВРАГ.ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ И ПОМЪДРЯВАНЕ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ ,А НЕ ВЛАСТТА.
3
бай кольо българофила
30.07.2014 06:13:59
0
0
ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ НАЙ МАЛКО ОСРАНА Е ГЕРБ,И ЗАТОВА НАРОДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ И ЩЕ ГЛАСУВА ПАК.ТОВА АКО НЕ СТЕ ГО РАЗБРАЛИ ,ЗНАЧИ ЧЕ НЕ СТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРОФИЛИ,А ТУРКОМРАЗЦИ САМО.ГЕРБ НИКОГА НЕ Е УПРАВЛЯВАЛ С ДПС .С ВАШЕТО ЕМОЦИОНАЛО ,А НЕ ЛОГИЧЕСКО МИСЛЕНЕ ПРОТИВ ГЕРБ САМИ СЕ ЗАКОПАВАТЕ.НЕ ВИ СЛАГАТ В СОЦ,ПРОГНОЗИТЕ.АЗ УДОБРЯВАМ ВАШИЯ ПАТРИОТИЗЪМ НО НЕ УДОБРЯВАМ ОМРАЗАТА ВИ КЪМ НАЙ УДОБРЯВАНАА ПАРТИЯ ГЕРБ.НЕ ИСКАМ ДА СТЕ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА ,А С ГЕРБ КАТО КОРЕКТОР А НЕ ВРАГ.ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ И ПОМЪДРЯВАНЕ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ ,А НЕ ВЛАСТТА.
2
Възрожденецът от ТИМ - Плиска
27.07.2014 11:16:15
0
0
Странно, когато най-накрая се стига до обединение на патриоти в България, други имащи се за такива, пречат на това. Чии интереси следват - българските или на поръчителите си?
1
Анархист
25.07.2014 17:09:15
0
0
Хайде честита да ви е новият коалиционен партньор - старата политическа проститутка Красимир Каракачанов. Свършиха парите на Бареков и к...вата си търси нов спонсор.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки