Да прочистим с билки черния си дроб


24 Юли 2014, Четвъртък


Съществуват природни средства, които помагат това да се направи ефективно и безопасно


Всички знаем, че черният дроб е онази „лаборатория“ в нашия организъм, в която става преработването на усвоените вещества и се обезвреждат опасните токсини. Но и самият орган понякога има нужда да се пречисти, тъй като твърде много се натоварва и задръства от своята работа. Това лесно може да стане с помощта на различни природни средства.
Методи Славеев от  Варна неколкократно е пристъпвал към подобни процедури и твърди, че след тях се чувства много по-добре, по-бодър и дори се усеща по-млад и по-жизнен.

Той прилага за целта една рецепта, на която попаднал, разлиствайки старите тефтери на своята баба, приживе славеща се  като лечителка. За приготвянето на това средство се смесват в равни количества жълт кантарион, царевична коса, пача трева и свежи леторасли от мечо грозде. От тази смес се взимат 3 големи супени лъжици и се заливат с 3 чаши гореща вода. Когато настойката изстине, тя се прецежда през марля и се налива в емайлиран съд, като се кипва на слаб огън за 10-15 минути. След това течността престоява още половин час на топло място, като съдът се похлупва и се завива добре със затоплено одеало.

Настойката се приема час – час и половина преди хранене по една чаша.
Продължителността на лечебния курс е от две до пет седмици, след което е нужно да се направи почивка от три седмици и курсът на пречистване да се повтори отново.
По време на прекъсването е необходимо всяка сутрин да се пие отвара от овес. Тя се приготвя като с два литра вряла вода се залее една шепа овес. После сместа се кипва на слаб огън за около 30-40 минути. Същата тази отвара трябва да се използва и за приготвянето на първото блюдо за деня.

Жълтият кантарион спомага за прочистването на черния дроб дори и приет самостоятелно, без да се съчетава с други лечебни треви. За целта е необходимо да се постави в емайлирана тенджера или чайник половин голяма лъжица – около 10 г, с наситнената билка и да се залее с една чаша вряла вода.
Съдът се похлупва и настойката се оставя да престои на топло място 5-10 минути, след което се слага на водна баня и се вари в продължение на половин час.
После течността се охлажда и се прецежда през ситна цедка за чай. За целта може да се използва и сгъната на няколко слоя марля.

След това към приготвената отвара се долива вода, докато тя възвърне първоначалния си обем. На ден от нея се приемат по три чаши три пъти в денонощието един час преди хранене. Пие се топла, като преди употребата й се препоръчва съдът с нея да се постави в по-голяма съдина, пълна с гореща вода.
Отварата се съхранява в хладилник, но не повече от 2-3 дни. Курсът на лечение с нея продължава до два месеца, след което е нужно да се направи едномесечно прекъсване и отново да се повтори.

За засилване лечебното въздействие на това природно средство варненецът съветва по време на прочистването на черния дроб да се ограничи включването в менюто на месо, мазни храни и алкохол.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки