В отговор на вашите въпроси


24 Юли 2014, Четвъртък


От известно време дъщеря ми получава аритмия. Описва състоянието си така – изведнъж, без видима причина сърцето й излиза от ритъм, завива й се свят,



ръцете й изтръпват. След няколко секунди всичко това минава, но тя се усеща много уморена. Изписаха й бетаблокер, но въпреки това получава такива пристъпи. Има ли в народната медицина подходяща рецепта за нейния случай?
Александър Андонов,
Елин Пелин

Нормално честотата на сърдечните съкращения е 60 - 80 удара за една минута. При под 60 удара става въпрос за брадикардия, при честота над 100 удара  за тахикардия. При аритмиите може да бъдат нарушени както честотата, така и последователността на съкращенията на различни отдели на сърцето.

Абсолютната аритмия е най-опасният вид нарушение на сърдечния ритъм. Тя може да не се усеща, но по-често причинява дискомфорт, задух, неприятни усещания за преобръщане на сърцето в гърдите, болки в сърдечната област. Но най-лошото е, че неправилната работа на сърцето е предпоставка за образуване на кръвни съсиреци – тромби, които се закрепват за стената на артерията. Те могат да запушат кръвоносни съдове и да спрат кръвотока.
Когато тромбът се откъсне от артериалната стена и се понесе по течението на кръвта, може да попадне в главния мозък. Настъпва кардиоемболичен инсулт и неговите разрушителни последствия причиняват мащабни мозъчни увреди.

При нарушения на сърдечния ритъм може да се наблюдават слабост, световъртеж, чувство за спиране на сърцето или обратното – резки тласъци, притупване, задух. Може да се стигне до колапси – краткотрайни припадъци, или до по-трайна загуба на съзнание.
В много от случаите подобна аритмия е резултат на подуване на корема и има чисто механичен характер. Въпреки това тя също уврежда сърцето и трябва да бъде лекувана.

Рецепта 1: Всяка вечер болните от аритмия трябва да изяждат по една глава лук в продължение на един месец. Зеленчукът се слави като едно от най-добрите лекарствени средства за сърцето поради богатото си съдържание на витамини, органични киселини, минерални соли и фотонциди. Може да се смесва лук с мед.

Рецепта 2: Смесват се 10 с.л. мед с 6 с.л. смлени орехови ядки. Към сместа се добавя малко бирена мая. Приема се три пъти на ден 20 мин. преди хранене по 1 с.л.

Рецепта 3: Смилат се четири лимона и се разбъркват с 500 г чист пчелен мед. Към тази смес се добавят 20 листа индрише с дръжките, 20 бадемови ядки, счукани в дървено хаванче, и 1 с.л. канела. Всичко това се смесва много добре и се приема по 1 с.л. 3 пъти на ден 2 часа след ядене.

Рецепта 4: 1 с.л. плодове от глог се заливат с 400 мл вряща вода. Вари се една минута, след което се оставя да изстине. Пие се три пъти на ден по 1 ч.ч., като може да се добави и мед.

Рецепта 5: Корените и стъблата на живовлек се нарязват на ситно. Слагат се в 1 л вода и се варят, докато водата остане наполовина. Подслажда се с мед и се поставя в хладилника. Пие се вместо вода 40 дни. Тази рецепта трябва да се прилага само веднъж годишно!

Рецепта 6: Една препълнена ч.л. натрошена или ситно нарязана (ако е прясно набрана) жълта иглика се залива с 250 мл вряла вода. Оставя се да кисне 5 мин.  и след това се изпива. Лечението продължава три месеца, след което болният няма да има проблеми най-малко една година. Рецептата може да се прилага и профилактично при първоначално открито високо кръвно налягане.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки