ДФ "Земеделие" с нов директор


22 Юли 2014, Вторник


Държавен фонд "Земеделие" има нов директор от 14 юли 2014 г. и това е Атанас Добрев. Кандидатурата му е съгласувана с министър-председателя Пламен Орешарски,


съобщиха от аграрното министерство. Няколко дни преди това бяха уволнени шефът Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова, а избраният временно на поста зам.-министър Явор Гечев отказа да поеме длъжността с мотив за конфликт на интереси.
Атанас Добрев е заемал различни длъжности в Държавен фонд „Земеделие“ в продължение на близо шест години. Бил е началник на различни отдели в институцията, която е акредитирана да изпълнява функциите на агенция САПАРД и на Разплащателна агенция.

От 2007 до 2008 г. е заемал длъжността съветник на председателя на Държавната агенция по горите. През 2008 и 2009 г. е бил изпълнителен директор на Национален фонд „Българска гора”. От 2009 до 2013 г. работи в частния сектор в сферата на земеделието. На 11 юни 2013 г. е назначен за парламентарен секретар в Министерство на земеделието и храните. Атанас Добрев е завършил магистратура специалност „Стопанско управление” във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Владее английски и руски език.

Междувременно Николов и Александрова излязоха с обръщение до браншовите организации, в което посочват, че „сме свидетели на безпрецедентен натиск и замитане на реалните проблеми, в които за съжаление бяхте въвлечени и вие“. Двамата са убедени, че "механизмът за нашето отстраняване сработи в последните дни на сегашното правителство, и то в момент, в който настоящото ръководство на ДФЗ се канеше да финализира договорирането за стария програмен период 2007-2013".

Двамата отхвърлят обвиненията, че бавят умишлено проектите на земеделските стопани. "Нашите действия са признати от ЕК, която вече възстанови на България сумите, изплатени за програмния период октомври 2012 - октомври 2013 г. именно благодарение спешната намеса от наша страна", допълват Николов и Александрова.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки