Съветниците в Търново ще гласуват от кафенето


20 Юли 2014, Неделя


Великотърновският общински съвет ще похарчи от бюджета си за издръжка най-малко 30 000 лева, за да се направи система за електронно гласуване

Автор: Здравка Христова

в голямата зала на Общината, където заседават старейшините. Тя ще е с машинки, подобни на тези в парламента, с бутони за трите вида вот – „за“, „против“ и „въздържал се".
Джаджите ще имат по-широк обхват, за да могат местните избраници да ги вземат със себе си и в лоби бара, откъдето да пускат гласа си, вместо да притичват от кафенето в залата при гласуванията, обясниха членове на председателския съвет на ОбС замисъла на новата придобивка. Освен машинките, ще се купува и електронно табло, което да отчита гласовете. Така обаче поименният вот на съветниците по възлови точки ще остане анонимен за обществеността.

За подобна система в новата нефункционална зала на третия етаж в Общината и покупката на лаптопи, които сегашните съветници отказват да ползват, защото били стари, преди 6 години загробени останаха над четвърт милион лева. Стотина хиляди от тях дойдоха от Министерството на държавната администрация в края на правителството на Симеон Сакскобургготски. Останалите пари излязоха от данъците на великотърновци. Съветниците минаха курсове как да работят с лаптопите и системата, но тя не просъществува повече от половин година.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки