Банков обир „ала турка“


Банков обир „ала турка“
Сега е моментът Сотир Цацаров да докаже на чий Господ служи – на суверена или на политическите разбойници
19 Юли 2014, Събота


ДПС и Ахмед Доган в брутален заговор срещу националната сигурност

Автор: Стефан Солаков

Усмихнати до уши и почти прегърнати, довчерашните политически врагове Татяна Дончева и Румен Петков се надпреварват да сипят глупости и лъжи от телевизионния екран. С видима наслада двамата демонстративно се кефят на финансовия скандал, свързан със затварянето на Корпоративна търговска банка (КТБ).

Госпожа, или по-скоро госпожица Дончева, чиято моминска спалня преди време беше обект на особено внимание от страна на Руменчо Главъта (боен прякор на нейния днешен авер), е част от адвокатския екип, който защитава крадливите банкери от КТБ.
Да се хилиш от синия екран и да дрънкаш очевидни нелепости най-вероятно е израз на „модерната“ технология, използвана от прочутата тревненска школа на юристката Дончева. Нека не забравяме, че навремето тя беше известна като „адвокат на дявола“, когато защитаваше интересите на крупната мафиотска организация „Мултигруп“.

Голямата уста Татяна и пикаещият в плевенските фонтани Румен досущ като Куку и Пипе се опитват да бранят олигархическата шайка, която хвърли държавата във финансов и политически хаос с непредвидими последици.
Единственият аргумент, който чухме от тези адютанти на корпоративните бандити, беше съмнението, че 200 млн. лева могат да бъдат измъкнати незабелязано от обраната банка.
За сведение на тези пишман адвокати на банковите грабители ще припомним аналогични скандали с няколко турски банки, които бяха изтърбушени от техните собственици, изнесли по няколко милиарда долара от всяка, и то само за една нощ.

Видеозаписите на обраните трезори бяха показвани по време на съдебните процеси, където пострадалите клиенти с ужас видяха как техните спестявания се пакетират в кашони и товарят на специални камионетки от чевръстите управляващи банкери и членове на фамилиите, притежаващи контролния пакет на съответните банки.
Само за една нощ служители в трезора, притежаван от семейството на бивш турски премиер, транспортираха в неизвестна посока над 3 млрд. долара, в сравнение с които 100-те милиона евро, измъкнати от КТБ, са само бледо копие на грабежа „ала турка“, извършен в съседната нам страна.

Богатият опит на високопоставените турски гангстери безспорно е бил подробно изучен от тарторите на една аналогична престъпна организация, оперираща на българска територия.
Драгите читатели вече се досещат, че става дума за хайдуците от ДПС и техния несменяем главатар в разбойническите им дела Ахмед Доган. Тази почти митична персона дори не крие, че се занимава с крупни „присвоявания“ от националната хазна или „държавната баница“, както обича да я нарича владетелят на Боянските сараи.

Краденото естествено трябва да се складира на сигурно място и за целта бе избрана Корпоративната банка, ръководена от храбрия финансов юнак Цветан Василев. Неговата лоялност към парите на управляващите олигарси беше многократно проверявана през изминалите години и получи сертификат за годност от видни личности на криминалния икономически преход.

Нека си спомним само подвизите на господин Василев и на финансовия министър на Иван Костов Муравей Радев, когато и двамата принудиха богат чужд инвеститор да се прости с 6 млн. долара, внесени злополучно в Централна кооперативна банка, чиито надзорен съвет беше оглавяван именно от днешния банкер беглец и формален собственик на КТБ.
Фондация „Демокрация“ на съпругата на Иван Костов Елена също си спомня с добро щедрите валутни подаръци, поднесени от издигащия се стремително банков джигит Василев.

Така че другарят Костов беше един от първите кръстници, осветили с менчето възходящия друм на нашенския Остап Бендер от Габрово. Нататък го поеха още по изкусни мошеници, за да създадат в крайна сметка една на пръв поглед непоклатима цитадела, в която да се трупат огромните взятки, смъквани от гърба на обикновените данъкоплатци.
И както е обичайно в мафиотските общества, тази банкова крепост бързо се превърна в мишена за атаки от страна на сменящите се един с друг политически кабинети, управлявани задкулисно от българските олигарси.

Първоначалната хармония между банката на властта КТБ и правителството на Бойко Борисов бързо беше нарушена, след като вътрешният министър Цветанов все по-често започва да намеква на Цветан Василев, че партия ГЕРБ би искала да се „нагърби“ с управлението на така желания трезор.

Според източници на „Десант“ Борисов и неговият адютант Цецо чисто и просто са си били избрали КТБ за собствен трезор, чрез който да изнасят в чужбина заграбените милиони от рекета срещу хилядите български и чужди фирми у нас. Правителственият самолет става все по-неудобен инструмент за тази мафиотска дейност и апетитите към КТБ се засилват с всеки изминал ден.

Именно тогава се спуква гърнето на разбирателството между двата мафиотски клана. Главният надзирател на бандитските авоари Делян Пеевски рязко сменя тона и вместо хвалебствия неговите медии започват да сипят огън и жупел срещу правителството на Борисов.
След падането на кабинета от власт от трибуната на парламента онбашиите на Ахмед Доган Христо Бисеров и Йордан Цонев буквално се гаврят с бившия премиер и с ексвътрешния министър Цветанов като им говорят за избиване на зъби и други мафиотски мъчения.

Опитът за открадване на КТБ се проваля с трясък, но в същото време създава проблеми за оцелелите бандюги, които продължават да източват този трезор, където са съсредоточени финансите на почти всички големи държавни предприятия.
Нестабилният кабинет на премиера Орешарски управлява сред опасно минно поле и всеки момент може да се капичне и да наруши бандитските схеми на поддържащите го политически централи.

Напрежението между Цветан Василев и неговите авери от ДПС бързо охлажда взаимните им връзки. БСП също е допусната, но само до първата (външната) порта на тази мафиотска хранилка. ДПС, почерпило, както вече отбелязахме, поучителен опит от разгрома на турските банки преди няколко години, стартира операция ЧУК срещу светая светих на спестяванията на голяма група български новобогаташи, депозирали милиони в КТБ срещу супер високи лихви като „за наши хора“.

Ударът е много точно премерен. Неблагодарният Ахмед Доган наказва Цветан Василев, който преди няколко месеца финансира телевизионен сериал, обожествяващ „философа от Бояна“, заради непокорството му спрямо турската политико-икономическа престъпност у нас. В същото време поставя правителството на Орешарски в състояние на клинична смърт, а банковият хаос след затварянето на КТБ е предвестник на тотално сгромолясване на държавата.

Какъв по-добър финал за тройния агент Ахмед Доган, дундуркан цели 25 години от политическите пигмеи във властта и строго охраняван от специалните служби с парите на наивните български данъкоплатци.

Обирът на века, както беше назован грабежът на КТБ, е удобен повод българското съдопроизводство да извади на бял свят всички тъмни дела на шпионина Доган, за да може най-сетне да бъде отсечена тази уродлива глава на българската мафиотска ламя и справедливостта да възтържествува над престъпното задкулисие.
Сега е моментът главният прокурор Сотир Цацаров да докаже на чий Господ служи – на суверена или на политическите разбойници. А дано, ама надали! както се пее в една популярна нашенска частушка.


В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки