Те го казаха


19 Юли 2014, Събота


„Правителството има вътрешен министър, който е и вицепремиер. Прокуратурата трябва да разпита Писанчев за това. Така както викаха и разпитваха Цветанов,


мен, всички останали за измишльотини при това. Какви комисии имаше за Петното, за Отряд 28, за Бирата, сега защо няма комисии в парламента? Защо не се направят веднага комисии в парламента, да извикаме всички банкери, счетоводители, БНБ - да дават обяснение в парламента - защо докараха дотук нещата"
Борисов забравил ли е, че Корпоративна търговска банка разцъфтя точно по време на неговото мутренско управление?

„Това е поредната глупост на Борисов. От всичките му несвързани приказки не разбрах в какво точно ме обвинява, както мен така и останалите. Очевидно е много уплашен, вероятно има защо. Според обвинението на прокуратурата източването на КТБ е започнало от 2011 година и може би хората ще си зададат въпроса, кой позволи този бомбастичен ръст на КТБ по време на неговото управление. Кой позволи именно тогава да стане това източване на тези пари и тъй като той коментира и говори, какво е трябвало да направи МВР, трябва някой да му припомни кой беше министър на вътрешните работи през 2011 година по това време. Интересно е, ако по неговите думи МВР си беше свършило работата и беше разкрило това източване, кой щеше да бъде арестуван – познайте от три пъти. По отношение на идеите му и призивите му към прокуратурата искрено се надявам, че никога няма да живеем в общество, в което един бивш охранител с връзки, с лица, свързани с организираната престъпност, ще арестува, ще обвинява и ще издава присъди. Мисля, че сме отминали тези времена и бих посъветвал Бойко Борисов да не ми използва името напразно”
вътрешният министър Цветлин Йовчев поставя Бойко Борисов на място

„Да излезеш и да обявиш, че някой е изнесъл 204 милиона лева в банкноти нанякъде, показа вопиюща неграмотност. Някой трябва да седне и да сметне какъв е обемът на 204 милиона. Това твърдение, после второто - че има един милиард изнесен, и третото - че има 3,5 милиарда, че има кредити, раздаване на братовчедите, означава, че цялото ръководство на БНБ, последните две-три ръководства на ДАНС, главният прокурор заедно със заместника му, трябва да влязат в затвора веднага. С твърденията си нашият гуверньор ще бъде съден от международния одитор"
Румен Петков от АБВ се възмущава на изявленията на шефа на БНБ Иван Искров

„Да искаме ежедневен контрол на място в банка, е все едно да настояваме за катаджия на всеки километър, защото има катастрофи от време на време”
смайващо неадекватен отговор на Иван Искров на въпроса защо ситуацията в Корпоративна търговска банка не е видяна по-рано от Централната банка

"От няколко месеца насам срещу мен е предприета масирана, целенасочена и изключително манипулативна кампания, която се пренесе и върху всичко, което се свързва с моето име. Основната цел на безпрецедентния натиск от медии, дирижирани от определени кръгове, е Корпоративна търговска банка. Връх на кампанията е днешната пресконференция на БНБ, която само доказва конспиративния сценарий за разбиване на доверието в банката и продажбата на безценица на финансираните чрез нея активи"
гледната точка на собственика на КТБ Цветан Василев. С други думи – за войната между него и Делян Пеевски


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки