Отпускат до 80% авансово плащане по лозаро-винарската програма


Отпускат до 80% авансово плащане по лозаро-винарската програма
15 Юли 2014, Вторник


Кандидатите, подписали до 21 юли т. г. договори по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя” по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор


2014 - 2018 г., могат да подадат заявленията си за авансово плащане.
Според изискванията, авансовите заявления се подават след десетия ден от датата на сключване на договора, но не по-късно от 31 юли за съответната финансова година. По тях може да им бъде изплатена до 80% от финансовата помощ, предвидена за инвестицията, в случай че удостоверят започналата реализация на проекта.
На 25 юни приключи срокът за подаване на документи по мярката. ДФ „Земеделие” прие 65 проекта за конверсията на сортовия състав на насажденията, преструктуриране на лозята и подобряване на техниките за управление на масивите. По тях фондът ще изплати близо 28 млн. лева.

В момента тече обработка на документацията по проектите и се очаква кандидатите да подпишат договорите си до 21 юли. Така те ще имат 10 дни да подготвят банковите си гаранции и да подадат заявления за авансовите плащания. Кандидатите, които не успеят с банковите си гаранции в определения 10-дневен срок, ще могат да подадат заявленията за авансово субсидиране от 16 октомври 2014 г. до 20 януари 2015 г.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки