Пезевенкът Местан и шавливата ханъма ДПС


Пезевенкът Местан и шавливата ханъма ДПС
13 Юли 2014, Неделя


Време е да се отървем от политическите извратеняци

Автор: Стефан Солаков

Често сравняват политиката с проституцията, и то съвсем основателно. При жриците на любовта обаче можем да намерим много повече съчувствие и утеха, отколкото при нашенските политици, които ще ни купят, продадат или просто изритат, ако се осмелим да им напомним, че техните работодатели сме ние, българският народ, и само той (ние) може да определя съдбата на държавата.

Впрочем желанието да „служат на народа“ не липсва у българските политици и то се усилва неимоверно в навечерието на нови избори. През този период изобилна любов ни залива от всички партийни централи, превърнали се за кратко време в истински огнища на добродетели и сеячи на надежда за изстрадалото от мизерия население.
Уви, галещият ухото повей на съпричастност и упование към все още вярващите в народните водачи бързо угасва след последните акорди на изборната симфония и реалността отново се озъбва – безпощадна и безпардонна.

Хубавото на предизборното време е надпреварата между отделните политически субекти при надлъгването с електората. Драматичното и комичното вървят ръка за ръка, а импровизацията се измерва с ефекта сред гилдията на сеирджиите, между които на първо място трябва да поставим българските медии – една причудлива смес от невежество и наивност, рядко срещаща се сред нашите колеги в чужбина.
Затова и политическите клоуни не се замислят много, когато решат да баламосат журналистическото братство и да го поставят в позицията на безмозъчен наблюдател на техните изчанчени пиар комбинации.

Напоследък „най-ласкав“ с репортерите е лидерът на ДПС Лютви Местан, превърнал се в автентичен наследник на стария османски театрален стил, наречен „карагьозчийство“. Става дума за един театър на сенките, където две трудни за идентифициране същества си разменят тъпи шегички и провокират принудителен смях пред наблюдаващото ги простолюдие.
Миналата седмица господин Лютви се маскира като оригинален карагьозчия и обяви на всеослушание, че предлага оправна мома като разменна стока на политическия пазар.
След като узнахме, че тази кадъна се нарича ДПС, започнаха и догадките за евентуалния адресат на това неприлично, според корана, предложение.

Сексуалните взаимоотношения в партийната организация на господин Местан винаги са били обект на любопитство още от времето, когато бившият лидер на ДПС Ахмед Доган разпределяше не само държавната баница, но и мадамите, определени да обслужват елита на антиконституционната сбирщина от селски деребеи и полуинтелигентни провинциалисти, попаднали случайно в Народното събрание.
Наши източници свидетелстват, че Боянските сараи на Доган са истинско свърталище не само на политическа, но и на напълно реална проституция, която би могла да затъмни дори и легендата за библейските градове Содом и Гомор, загинали под тежестта на човешката поквара.

Бивш разузнавач, ръководил навремето агент „Сава“ (Доган), разказва с потрес и погнуса как боянското султанче му е предлагал някои дами от своето обкръжение, и то в тяхно присъствие, без да се съобразява с елементарните норми на приличие.
Езикът на философа от село Дръндар бил изключително груб и циничен, а поведението му – като на Главен пезевенк (сводник) към Високата порта на османските владетели.
Явно Лютви Местан освен политическата щафета е поел и други задължения от своя любим предшественик. Все пак той се различава с известен финес от долнопробното поведение на Доган и се стреми да създаде на ДПС един много по-приемлив образ на ханъма с добро поведение, която си търси нов партньор за плодотворна и дългосрочна коалиционна връзка.

В сегашното бунтовно време след провала на правителството „Орешарски“ офертата на Местан доста напомня традиционния цигански пазар на белосани и червосани булки, които се предлагат на заможни господа срещу солидни парични суми в аванс.
Лошото е, че „славата“ на Местановата ханъма се разнася от години и все по-малко мераклии са готови да рискуват и да влязат в брачен съюз с тази политическа Горгона.
Социалистите току-що излизат смачкани и сдъвкани от връзката си с депесарската кадъна.
Преди година не сключиха законен брак и предпочетоха свободно съжителство. Бяха жестоко наказани от безкрайните капризи и изисквания на своята турска държанка, която буквално ги изцеди и после изхвърли като ненужни черупки на държавното икономическо бунище.

Бате Бойко, този стар коцкар от сокаците на Банкя, е напът да клъвне въдицата на новия Главен пезевенк Местан и да се прежали за бърз коалиционен секс с предлаганата му турска шафрантия.
Засега само се ослушва и вероятно пресмята дали покрай греховната любов няма да му лепнат и някоя срамна болест, която да му държи влага и да го откаже завинаги от политическия разврат.

Днес, когато батальонът на партийните бандити отново се строява, за да превземе следващото Народно събрание, важна роля се отделя на онези политически плазмодии, готови да продадат не само идейните си позиции, но и собствените жени и майки, с единствената цел да се доберат до благините на държавната софра.

Моделът на днешната политическа сцена у нас удивително напомня старинните гравюри от времето на Османската империя. Хареми, евнуси, ханъми, принцове и разбира се, безмълвната рая, която разчита само на себе си за къшея хляб и за оскъдното удоволствие да се смее насила на карагьозчиите от политическия цирк.
Няма спасение от партийните сводници, ако сами не вземем съдбата си в собствени ръце и не прогоним всички извратеняци там, където им е мястото – на сметището на политическата история.


В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки