Патриотичен семинар събра родолюбиви организации


Патриотичен семинар събра родолюбиви организации
Учени, политици, журналисти и представители на различни родолюбиви организации и партии, сред които НФСБ и телевизия СКАТ, взеха участие в семинар на клуб „Патриотично действие“
11 Юли 2014, Петък


Учени, политици, журналисти, сдружения и партии, сред които НФСБ и телевизия СКАТ, обсъдиха най-важните проблеми пред българската нация

Автор: Десант

В София на 4 юли се проведе семинар на клуб „Патриотично действие“, посветен на търсенето на правилните посоки в бъдещото политическо и икономическо развитие на страната. В него участие взеха учени, политици, журналисти и представители на  различни патриотични организации и партии, сред които „Национален фронт за спасение на България“, ВМРО, телевизия СКАТ, сдружение „БГ Патриот“, Обединение на български националисти „Целокупна България“ (което е част от Патриотичния съюз около НФСБ), Център за демографска политика, Национално сдружение „За честта на пагона“ и „Алианс за регионална справедливост“.

Тема на дискусията бяха най-важните проблеми пред българската нация – демографската катастрофа, високата престъпност и ниският стандарт на живот.
Съпредседателят на Националния фронт Валери Симеонов засегна днешните аспекти на националната сигурност. „В последните години се развиха различни форми на организирана престъпност, които доскоро бяха непознати, а държавата стана неин придатък. Всяко следващо управление на България върви в комплект със своята присъдружна групировка и й създава съответната престъпна среда“, каза той.

Симеонов добави, че корупционните схеми в енергетиката, например, се осъществяват с активното или мълчаливо съдействие на властта. Причината за това е наложилото се през годините погрешно схващане, че управляващите трябва да имат парламентарно мнозинство на всяка цена. „Това неизбежно води до безпринципни коалиции, до липсата на реална опозиция и до попадането на държавната власт под влиянието на олигархията“, коментира Валери Симеонов.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пък припомни основните аспекти, по които трябва да се работи във външната политика на държавата и се обяви против спорни проекти като изграждането на АЕЦ „Белене“ и газопровода „ Южен поток“. Тези начинания са елемент от външната политика на чужда държава и са в пълен разрез с интересите на нашата страна и народ, подчерта той.
Като първостепенна задача Каракачанов посочи, че трябва да бъде изготвена национална доктрина, която да очертае политиката на България и задачите пред страната ни за следващите десетилетия.

Проект за такъв документ е изготвен от историци и учени на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ) още през 1997 г. През годините тя е осъвременявана пет пъти и е предлагана на Народното събрание, но заради съпротивата на управляващите от всички цветове все още няма законов облик.

„Вече 25 години страната ни е без национален идеал. Ние можем да помогнем с осъществяването на експертен съвет, в който да се включат поне 25 видни родни учени и които да предложат адекватно решение за възникващите проблеми пред нацията и държавата. До края на годината предвиждаме да финализираме и доктрините в областта на външната политика, образованието, здравеопазването, както и тази за преодоляване на демографския срив“, подчерта председателят на „Целокупна България“ професор Григор Велев.

Той прибави, че понятията патриотизъм и национализъм не се възприемат правилно от българското общество: „Обикновените хора не са запознати, че национализмът е доктрина, а патриотизмът е част от тази доктрина. Те не знаят, че има два вида национализъм - градивен и агресивен.

Ние като родолюбци изключваме всякакви прояви на ксенофобия и расизъм.“  В края на семинара родолюбивите организации обсъдиха и задълбочаващите се проблеми на родната армия и намаляващите отбранителни сили на страната пред опасностите на радикалния ислям и световния тероризъм.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки