Подбрано


11 Юли 2014, Петък


Седмица на тиквичките


Кюфтета от тиквички

Продукти:
1 кг тиквички
1 връзка копър
магданоз
4 средни глави лук
1 яйце
брашно или галета

Начин на приготвяне:
Остъргват се тиквичките, нарязват се на дребно и се слагат да се варят до омекване с 1 кафена чаша подсолена вода. При варенето трябва да се изпари всичката вода.
Докато са още горещи, се стриват на гладко пюре, което се оставя да изстине. Нарязват се на ситно копър, магданоз и лук, прибавят се към пюрето заедно с яйцето. Слага се и толкова брашно или галета, че да се получи тесто, от което да могат да се омесят кюфтетата.
Сместа са овкусява със сол, омесва се хубаво и от нея се правят продълговати кюфтета, които се овалват в брашно или галета и се пържат в силно сгорещена мазнина. Поднасят се топли, с гарнитура от зелена салата.


Палачинки с тиквички на фурна

Продукти:
1 кг тиквичките
3 яйца
2 чаши мляко
магданоз
копър

Начин на приготвяне:
Разбива се 1 яйце в 1 чаша мляко (може и вода), малко сол и толкова брашно, че да се получи палачинково тесто, от което се пържат 5 – 6 палачинки. Отделно се почистват тиквичките, нарязват се на парчета, посоляват се леко и се слагат да се задушат на огъня без вода.

Когато омекнат, стриват се с дървена лъжица, прибавя се 1 яйце, чаена лъжичка масло и ситно нарязан магданоз и копър, след което сместа се разбърква добре. В подходяща тавичка се слага една палачинка, покрива се с тънък пласт от сместа, после пак палачинка, след нея – от сместа и т. н. Отгоре трябва да остане палачинка. Залива се с 1 чаша мляко, в което е разбито едно яйце, и се пече до зачервяване.
Поднасят се топли.


В категории: Горещи новини , От кухнята на баба

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки