Ахмаците свършване нямат


Ахмаците свършване нямат
Днес кафето, прегръдките – след изборите...
06 Юли 2014, Неделя


Тайни кукловоди дърпат конците в лудницата, наречена България

Автор: Стефан Солаков

Миналата седмица щяха да срутят държавата. Не някои коварни външни врагове или въоръжени до зъби терористи, а собствените наши политици, тези мили родни картинки, напомнящи „лошите“ анимационни герои във филмите за деца и гаснещи в домовете си пенсионери. Нашите турски съседи имат много съдържателни поговорки, една от които гласи: „Ахмаклар сонсуз!“ Казано на български: „Идиотите свършване нямат!“

Май ще трябва да свикваме с езика на съседната страна, защото България бързо се превръща в неволна функция на всичко, ставащо на югоизток от нас. Ето че и датата на предсрочните парламентарни избори нарочно я извъртяха така, за да съвпадне с мюсюлманския празник Курбан байрам.

Гламавите шефове на представените в отиващия си парламент политически партии не посмяха да счупят хатъра на Лютви Местан и му осигуриха стотици автобуси допълнителен електорат от Турция със слугинската надежда, че след изборите ще се присламчат до турците в новата управляваща коалиция.

Бойко Борисов, който напоследък се изявява като събудилата се Годзила след дълъг политически сън, очевидно трудно загрява с какви приспивни мрежи и измамни клопки го загражда неговият авер и кафечерпец Лютви Местан. Незнайно защо пожарникарят от Банкя си въобразява, че мюсюлманите от нас, отвратени от ДПС, ще пуснат бюлетина за ГЕРБ.

Друг един ахмак, за съжаление назначен за държавен глава, реши да съблазнява българските мюсюлмани с т. нар. ифтар – благотворителна трапеза в навечерието на Рамазан байрама!
Явно трябва да се приспособяваме бързо към новите турски мурафети, които ни сервират днешните български държавници. Смешното в случая е, че на тази благотворителна вечеря е поканен политическият елит на страната, а традицията повелява да бъдат нахранени бедните. При нашите държавни тузове за бедност може да се говори само в духовно отношение, така че излагацията е пълна!

Страшен, а не смешен е фактът, че Плевнелиев се изявява не като български президент, а играе ролята на главен мюфтия под давлението на Анкара, която изпраща своя вицепремиер Емрулах Ишлер на контролна обиколка в Дунавския си вилает, все още носещ името България.
Той ще посети турскоговорящите райони и ще спусне съответните инструкции на бащицата Ердоган, насочени към възраждане на великоосманския шовинизъм в пределите на бившата турска империя.

През изминалата година избухна грандиозен скандал пак във връзка с ифтара, даден от главния мюфтия в Пловдив, на който присъстваха президентът Плевнелиев и турският вицепремиер Бекир Боздаг.
На вечерята бяха поканени само турски журналисти, а българските им колеги – безцеремонно изгонени. Бекир Боздаг обиколи джамиите у нас и упрекна българската държава, че не се грижи добре за културните паметници на Османската империя.

Нашият президент марионетка не обели зъб в защита на националната ни чест, а както виждаме днес, още тогава е замислял по какъв начин да се подмаже на везирите от Анкара, изземвайки от Главното мюфтийство в София идеята за благотворителната софра в навечерието на Рамазана.

Навремето, когато бяхме току-що прохождащи студенти в специалност „Ориенталистика“ на СУ „Св. Климент Орхидски“, някои наши колеги от другите факултети ни питаха какво точно се „оринтираме“ в тази езикова катедра. На шега им отговаряхме, че след време ще им пишем писмата от Диарбекир до Високата порта.

Джумбушът явно е „хванал дикиш“ и ето ни днес как всички българи се превръщаме в раболепни васали на бившите поробители под диктовката на безродните политици, които сме поставили по върховете на дестабилизираната ни държава.
В началото на тези редове споменах за срутената национална сигурност през миналата седмица. Банковият скандал е само следствие от разбитата система за защита на държавата от вътрешни и външни врагове.

Нашите неизяснени позиции по редица важни геополитически проблеми привличат като магнит чуждите тайни служби, които за разлика от родните им колеги работят по строго определени планове, за да гарантират интересите на собствените им държави.
Посещението на американските сенатори, хванали премиера Орешарски за гушата и принудили го да се откаже от „Южен поток“, бе последвано от атака срещу българската банкова система, която, според анализатори от разузнавателната общност, е перфектен контраудар по затегнатите кръгове, близки до правителството на Владимир Путин.

На всичко отгоре от Вашингтон със „свежи“ идеи се завърна любимецът на телевизионните кибици у нас бате Бойко Всемогъщи, който направо ни скалпира с изявлението, че държавата окончателно е катастрофирала и единственият изход от пропастта е да го изберем отново за премиер, който пък ще получи честта да дръпне завинаги шалтера на вековната българска нация.

Фантасмагоричните изцепки на бившия премиер основателно поставиха въпроса за неговото ментално състояние. Специалисти споделиха, че господин Борисов все по-често изпада в психически ступор, граничещ с избухващи реакции, които го правят изключително опасен не само за политическите му опоненти, но и за всички околни в радиус от 30 до 50 м.

Наш приятел психиатър наскоро заподозря, че бате Бойко полудява по методиката на професор Вучков, но подчерта, че докато професорът е артист и често играе ролята на опасен събеседник, то при господин Борисов проблемите са много по-застрашителни и прогресивни.

Сякаш усетили психическия срив на основния си опонент, мишоците от „Позитано“ 20 решиха да се изгъбаркат с изтрещелия лидер на ГЕРБ. Вестник „Дума“ публикува „обвинителен акт“ и поиска незабавен арест за бившия премиер заради паниката, създадена от него в публичното пространство.
„Лицето Бойко Методиев Борисов открито и цинично призовава към безредици и саботаж... Изпълнява инструкции и нареждания на чужда държава... Работи срещу интересите на българските граждани и внушава идеята за национална катастрофа... Пък ако щат майки да реват, ако щат баби да плачат!“

Според Наказателния кодекс подобно вредителство се наказва от 3 до 15 години затвор и „Дума“ счита, че бате Бойко е напълно готов да се премени с раиран костюм и да се оттегли на дълъг заслужен „отдих“ в някои от наказателните заведения на държавата.
И докато враговете му умуват къде да го пратят – в лудницата или в панделата – някои нови политически тарикати вече обмислят как да се примъкнат към Борисов и евентуалната нова правителствена коалиция под чадъра на ГЕРБ след предсрочните парламентарни избори.

Неповторимият Бареков демонстрира висш пилотаж в лабиринтите на политическия цинизъм. Забравил довчерашните си ругатни срещу последното правителство, лидерът на ББЦ е готов на съюз и с най-големите „престъпници“ (според доскорошните му изявления) в името на безпринципното изкачване във високите етажи на властта.
На другия полюс е лидерът на БСП Станишев, когото неговите съпартийци шеговито наричат Ким Серж Ин, визирайки явно дългото му упорство да остане начело на столетната партия. За разлика от бате Бойко, неговият любимец Серж се опитва да дублира подвига на легендарната Найда Манчева, която преди много години се прочу с умението да работи едновременно на няколко десетки тъкачни стана.

Многостаночникът Станишев непрекъснато финтира и своята партия, и чуждестранните си партньори, и цяла България с налудничавите „визии“ за многоръкия Шива на територията на общоевропейската политика. Баламите, които му вярват, се смаляват с всеки изминал ден, важното сега е „червеният купон“ да не свършва – пленуми, конгреси... тинтири-минтири, както би се изразил бившият комунист от Банкя и днешен кандидат за луксозна килия в Карлуково или в Централния софийски.

Така върви светът, така отминава световната слава... В милата наша България идиотите се прескачат навсякъде, а ние им се радваме, защото не ни остана нищо друго освен наследеното от османците непреодолимо чувство за сеир или за поредната „сензация“, както е модно днес да се нарече тази доста необяснима страст на целокупното ни население към местните дебили – било то политическите или пък онези, които им подражават и правят всичко възможно, за да живеем бедни и нещастни. Но пък... весели!
А може би това е главната задача на тайните кукловоди, които дърпат конците в лудницата, наречена България?


В категории: Коментари , Горещи новини

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
09.07.2014 19:37:21
0
0
Г-Н СИМИОНОВ.ЧОВЕК СЕ ПРОВЕРЯВА ,КОГАТО МУ СЕ ДАДЕ ВЛАСТ,А НЕ КАВО ГОВОРИ ПРЕДИ ТОВА.ВИЕ СТЕ НАЙ ПАТРИОТИЧНАТА ПАРТИЯ ,НО АКО ВЛЕЗЕТЕ В УПРАЛЕНИЕТО ,ЩЕ СИ ГО ПРОМЕНИТЕ ,С ППАРТИИ КАТО БСП,ДПС ББЦ,АТАКА.НО ЩЕ БЪЛЕТЕ КОРЕКТИВ АКО СТЕ ЗАЕДНО С ГЕРБ,РБ, И ДРУГИ ДЕСНИ ПАРТИИ .ЗАЩОТО И ТЕ НЕ СА ИСТИНСКИ ПАТРИОТИЧНИ ПАРТИИ.НО И НАРОДА НИ Е ТАКЪВ/ПАСИВЕН,РОБСКИ МАНТАЛИТЕТ СЪЗДАДЕН ОТ БКП ДО ДНЕС ,ЦЕЛИ 70 години.да не говорим и зза турското робство.няма идеални партии.ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ.ДАНО НАРОДА ВИ ПОДКРЕПИ.С УВАДЕНИЕ ДЯДО КОЛЬО.
4
09.07.2014 16:25:38
0
0
АКО ЗАГРОБЯТ ЛИЧНИТЕ СИ ЧУСТВА ЕЛНИ КЪМ ДРУГИ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ,НА ИЗБОРИТЕ КОИТО ТРЯЬВА ДА БЪЛАТ СЛЕД ОКТОМВРИ/ЗА ДА СЕ СТАБИЛИЗИРА БЮДЖЕТА/ И СЕ СЪЮЗЯТ ГЕРБ,РБ,НФСБ И ДР .ДЕСНИ ПАРТИИ ,ДА НЕ ДОПУСНАТ ДПС ДА ВЛИЗА ПАК ВЪВ ВЛАСТТА.ИНАЧЕ ПАК КБ,АБВ,ББЦ И ДПС ЩЕ УПРАВЛЯВАТ.НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПОВЕЧЕ ОТ ПЕТ ПАРТИИ/КАКТО В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ.МВР И ПРОКУРАТА ДА НЕ ДРПУСНАТ КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И ВСИЧКИ БЛГАРИ ЛА ГЛАСУВАТ НЕ ЛА СЕ ПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ И ПОСЛЕ ДА МРХНКАТ,КОИЙТО БЪЛГАРИН НЕ ГЛАСУВА Е ДОЛЕН ПРЕДАТЕЛ И Е ЗА ЩАВОРА АКО ЗАВИСИ ОТ МЕНЕ.
3
бивш обикновен
09.07.2014 05:14:54
0
0
БИВШ КОМУНИСТ/НОМЕНКЛАТУРЧИК ,А НЕ ОБИКНОВЕН/НЯМА,.
2
бивш обикновен
09.07.2014 05:14:53
0
0
БИВШ КОМУНИСТ/НОМЕНКЛАТУРЧИК ,А НЕ ОБИКНОВЕН/НЯМА,.
1
дядо кольо на 90 г.-вишист .
09.07.2014 05:07:40
0
0
ГДЕДАМ РЕДОВНО ТВ.СКАТ.МНОГО НЕЩА УДОБРЯВАМ НО МЕ УЧУДВА ЕДНО НЕЩО.ВОДЕЩИЯ Г-Н ЕНЧЕВ Е УМЕН/НО НЕ РАЗУМЕН/ЧОВЕК.С НЕГОВАТА КЛОКОЧЕЩА ОМРАЗА КЪМ БОЙКО.ОТ ТОВА СИ ВАДЯ ЗАКЛЮЧЕНИЕТО,ЧЕ И ДАЖЕ И ДА Е УЧЕН ДАДЕН ЧОВЕК ЩОМ Е С ПРОМТТ МОЗЪК НЕ Е ОБЕКТИВЕН.ТАКЪВ Е И Г-Н ЕНЧЕВ.ИМА ТРИ БОЛЕСТИ КОИТО СА НЕИЗЛЕЧИМИ ЗА СЕГА-СПИН,РАК И ПРМИТИЯ МОЗЪК.ПРЕДИ ГОДИНИ СЪМ ЧЕЛ МНОГО ИЗКАЗВАНИЯ НА Г-Н ЕНЧЕВ,КОИТО СЕГА НЕ МОЖЕ ДА ГИ ПОВТОРИ ОТ СТРАХ.АЗ НЕ СЪМ ОТ ГЕРБ,А СОБОДНО МИСЛЕЩ БЪЛГАРИН.ОМРАЗАТА Е НАЙЛОШИЯ СЪВЕТНИК Г-Н ЕНЧЕВ.БОЙКО НА НАШИЯ ФОН Е ЦВЕТЕ ЗА МИРИСАНЕ. ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕ Е ОПИТЕН ДЕМАГОГ НО Е УМЕН МАТЕМАТИК.ДС НЕ ВЗИМА ПРОСТИ ХОРА.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки