Валери Симеонов пред ТВ7: Националният фронт е пристанище на истинските родолюбци


Валери Симеонов пред ТВ7:  Националният фронт е пристанище на истинските родолюбци
27 Юни 2014, Петък


Предсрочните избори са единственият изход от политическата криза в България, казва съпредседателят на НФСБ


Емил Кошлуков: Как ще коментирате наводненията във Варна през миналата седмица?
Валери Симеонов:
Това е стихия, природа, няма друго какво да се коментира. Видяхме, че дерето е изсечено и е застроено нагъсто с къщи, което е и сред главните причини за трагедията. Недопустимо е наистина, но е факт не от вчера.


Е. К.: Но нали има местна власт, служби за защита и най-вече държавни органи, които надзирават незаконните строежи?
В. С.:
Държавните органи не си вършат работата там, където има цигански гета. Така е не само във Варна, но и в Бургас, Пловдив и т.н. Но аз искам да попитам, ако това дере не беше застроено с къщи, щеше ли да се наводни така?


Е. К.: Специалистите твърдят че причина за бедствието е и обезлесяването, ако в местността бяха запазени дърветата, те щяха да спрат водата...
В. С.:
И това не е точно така. Това е вярно само за мястото, откъдето е тръгнала водата. Обезлесяването е проблем на цяла България. Безразборната сеч е проблем на всички правителства, управлявали през последните 25 години. Но в конкретния случай, водата щеше да мине през това дере и в това си количество, въпреки наличието на дървета.
Не е проблемът и в липсата на подходяща отводнителната система, защото се изсипаха валежи колкото за цяла година във Варненско.


Е. К.: Ще ви дам пример от Маями, Флорида, където живее дъщеря ми. Там климатът е тропически, пороите са ежедневни. Въпреки че целият щат е блатист и равен, само 30 минути след дъжда пътищата са вече отводнени. Така че, ако има воля в институциите, трагедиите може да се предотвратят.
В. С.:
Ако бяхме в тропиците, канализационната ни система щеше да е структурирана по друг начин. Трябва да уважаваме хилядите инженери, които са правили тази държава. Отводнителната ни система е пригодена за умерен климат, а не за субтропичен. Не казвам, че няма виновни за случилото се във Варна, но това втренчване в събитията – дайте да осъдим някой на всяка цена, не помага на никого. Това е природа. За мен голямото престъпление е обезлесяването на България и двойният стандарт на властта спрямо циганските гета.


Е. К.: Да се върнем на политически теми. На евроизборите „Национален фронт за спасение на България“ победи „Атака“. Мислите ли, че гласовете, дадени за нея, ще се пренасочат към вас и ще успеете ли да съберете достатъчно подкрепа, за да вкарате депутати на бъдещия парламентарен вот?
В. С.:
Затова сме в политиката, за да достигнем такова ниво, което да ни позволи да вземем участие в управлението на държавата. Ние считаме, че в него трябва да влязат честни и отговорни хора. Само че нека да не се представят изборите като боксов мач – нашият противник не е „Атака“. Целта на НФСБ бе да спечели доверието на българските избиратели, а какво ще реши народът, е друга тема.


Е. К.: Досега „Атака“ имаше далече по-добри резултати. Според вас на какво се дължи нейният срив?
В. С.
: Това не е точно така. От 2005 г. насам при „Атака“ се наблюдава непрекъснат срив, за да се стигне до 2013 г., когато партията влезе в парламента с едва 250 хил. гласа. Нейният електорат се състои от няколко групи. Основната от тях е от лумпени, които повярваха на Волен Сидеров, че ще получат веднага след изборите по 1000 лева минимална заплата и по 500 лева минимална пенсия.


Е. К.: Сега, след тези думи, Сидеров пак ще гони репортерите ви...
В. С.:
Не става въпрос за гонене, а за леки телесни повреди, даже има и случай на спукано тъпанче на колега, причинено от агресията на депутати от „Атака“.


Е. К.: Като националист как ще коментирате това, че Сидеров, който също претендира, че е такъв, откри предизборната си кампания в Москва?
В. С.:
„Атака" не е националистическа, а популистка партия, която е готова да се прегърне и с ислямисткия премиер на Турция Реджеб Ердоган, само и само да спечели повече пари. Това не са националисти, а путинисти и руски националисти. Отявлената защита на всички руски тези, включително агресията в Украйна, са доказателство за това.


Е. К.: Голяма част от националистическия вот на изборите отиде за коалицията между ВМРО и „България без цензура“. Какво мислите за тези партии и не трябва ли да се обедините?
В. С.:
Това е въпрос на преговори, които предстоят скоро и с двете формации. Националният фронт е готов на разговори със всички, с изключение на „Атака“ и ДПС.

Е. К.: Ще останели ДПС този път извън властта след предсрочните парламентарни избори?
В. С.:
Такава е голямата цел на НФСБ. В тази объркана политическа обстановка и при условие, че се купуват масово гласове, не може обаче да се даде ясна прогноза за бъдещето. Още веднъж искам да напомня, че по време на евровота бяха купени близо 800 хиляди гласа от емисари на ДПС, най-вече в циганските махали.


Е. К.: Какъв е изходът от тази политическа криза в България?
В. С.:
Единственият изход от кризата са предсрочните парламентарни избори през септември или октомври. Възможно е управляващите да се отметнат, защото виждаме, че те си сменят позицията всяка сутрин. Все пак мисля, че на 90 процента ще има нови избори.


Е. К.: Мислите ли, че кабинетът на Пламен Орешарски може да издържи още?
В. С.:
След като ДПС вече не го поддържа, той и няма право на по-нататъшно съществуване.


Е. К.: Как ще навлезете в другите части на страната? Все още сте регионална сила и подкрепата за вас в районите извън Бургас е различна...
В. С.:
Това не е така. Освен в Бургас, Националният фронт има много добри резултати в области като Стара Загора и Плевен. Имаме сериозна подкрепа и в Северна България – във Варна и Добрич.


Е. К.: Да, но изборите са след около два месеца? Ще успеете ли да се подготвите за тях?
В. С.:
НФСБ вече има над 320 реални структури в страната и над 60 клуба. При това не само в областните, но и в общинските центрове. Аз самият не спирам да пътувам, да се срещам с нашите координатори и да учредяваме нови местни организации - това е начинът да стигнеш до максимален брой хора по места. Основната цел през следващите седмици ще бъде да засилим нашето влияние в големите градове като София и Пловдив, където НФСБ не е представена добре.


Е. К.: Ще успеете ли да го направите за два месеца?
В. С.:
Колкото успеем - толкова. Националният фронт има кауза и ние не спираме да работим за нейното осъществяване. Надявам се хората да разберат, че истинското пристанище на родолюбците и патриотите е НФСБ.


В категории: Интервю , Горещи новини

9
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
9
дядо кольо
16.07.2014 06:10:42
0
0
НЕ САМ ОТ НИКОЯ ПАРТИЯ 'А СЪМ БЪГАРОФИЛ АНЕ ДРУГ ФИЛ.ИДЕАЛНИ ХРА ЯМА И ИДЕЛННИ ПАРТИИ НЯМА.НО СРАВНИТЕЛНО ПО БЪЛГАРСКИТЕ СА ГЕРБ И РЗС И ДРНЯКЪЕ РБ. ИМА ПРЛЗА ОТ ВАС ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ В НС И УПРАВЛЕНИЕТО.ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО АКО СТЕ С ГЕРБ И БОЙКО ,КОИТО НЕ СА ИЛЕАЛНИ НО И ВИЕ/НИЕ/ НЕ СМЕ ИЕАЛНИ.БЪДЕТЕ ЗЕМНИ.ЖЕЛАЯ/ВИ УСПЕХ ОТ СЪРДЦЕ.
8
Анархист
09.07.2014 16:50:07
0
0
Господин Симеонов стига с тази " Атака" ! Кой Ви е крив, че през 2009 година Волен Сидеров, който след като си изтъка платното ритна кросното и отказа да дава половината от партийните субсидии за СКАТ, каквато е била предварителната уговорка.
Сега бягайте към трупата на цирк "Бареков", където спешно търсят клоуни за есенното представление.
[rotating]
7
30.06.2014 19:44:41
0
0
ОТ РЪКОВОДСТВАТА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ ДА СЕ ИЗГОНЯТ РУСО И АМЕРИКАНОФИЛИТЕ И ПТРИОТИТЕ БЪЛГАРОФИЛИ СЕИОБЕДИНЯТ ОТ БСП,ГЕРБ,НФСБ.,РБ И СЪСТАВЯТ НАЦИОНАЛНОИПРАВИТЕСТВО ЕЗ ДПС.ИНАЧЕ ВИ ПРОКЛИНАМ И ВИ ОСЪДАМ ТЕЗИ КОИТО НЕГЛАСУВАТ ,КАТО ПРЕДАТЕЛИ.ОБЕДИНЕТЕСЕ БЪЛГАРИ В ИМЕТО НА НАЙ КРАСИВАТА СТРАНА -БЪЛГАРИЯ.БИЧТТАА НЕ ОМРАЗАТА ЩЕИНИ СПАСИ.
6
30.06.2014 19:44:40
0
0
ОТ РЪКОВОДСТВАТА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ ДА СЕ ИЗГОНЯТ РУСО И АМЕРИКАНОФИЛИТЕ И ПТРИОТИТЕ БЪЛГАРОФИЛИ СЕИОБЕДИНЯТ ОТ БСП,ГЕРБ,НФСБ.,РБ И СЪСТАВЯТ НАЦИОНАЛНОИПРАВИТЕСТВО ЕЗ ДПС.ИНАЧЕ ВИ ПРОКЛИНАМ И ВИ ОСЪДАМ ТЕЗИ КОИТО НЕГЛАСУВАТ ,КАТО ПРЕДАТЕЛИ.ОБЕДИНЕТЕСЕ БЪЛГАРИ В ИМЕТО НА НАЙ КРАСИВАТА СТРАНА -БЪЛГАРИЯ.БИЧТТАА НЕ ОМРАЗАТА ЩЕИНИ СПАСИ.
5
ваш симпатизант на 95 тома не
30.06.2014 03:43:55
0
0
ВАШИТЕ ПАТРИОТИЧНИ ИДЕИ ЩЕ СЕ РЕАЛИЗИРАТ САМО АКО СТЕ ВЪВ ВЛАСТТА С ГЕРБ ,А НЕ С БСП,ДПС И ББЦ.ИНАЧЕ ЩЕИБЪЛЕТЕ В ПОСТОЯННА ОПОЗИЦИЯ.НАЙ НЕОПЕТНЕНАТА ПАРТИЯ Е ГЕРБ.,ЗАТОВА МОШЕНИЦИТЕ ОТ КБ'ДПС И АТКА ГИ ПЛЮЯТ СЪС ТАВКАВА ЗЛОБА.БЪДЕТЕ ПСИХОЛОГ.ЖЕЛАЯ ВИ ОТ СЪРДЦЕ УСПЕХ
4
ваш симпатизант на 95 тома не
30.06.2014 03:43:53
0
0
ВАШИТЕ ПАТРИОТИЧНИ ИДЕИ ЩЕ СЕ РЕАЛИЗИРАТ САМО АКО СТЕ ВЪВ ВЛАСТТА С ГЕРБ ,А НЕ С БСП,ДПС И ББЦ.ИНАЧЕ ЩЕИБЪЛЕТЕ В ПОСТОЯННА ОПОЗИЦИЯ.НАЙ НЕОПЕТНЕНАТА ПАРТИЯ Е ГЕРБ.,ЗАТОВА МОШЕНИЦИТЕ ОТ КБ'ДПС И АТКА ГИ ПЛЮЯТ СЪС ТАВКАВА ЗЛОБА.БЪДЕТЕ ПСИХОЛОГ.ЖЕЛАЯ ВИ ОТ СЪРДЦЕ УСПЕХ
3
пак същия
30.06.2014 03:34:39
0
0
ЩОМ ГО ИЗТРИХТЕ ,Е ЯСНО ОТ КОИ СТЕ
2
пак същия
30.06.2014 03:34:35
0
0
ЩОМ ГО ИЗТРИХТЕ ,Е ЯСНО ОТ КОИ СТЕ
1
zad kulisite na kapitana pe
28.06.2014 05:37:06
0
0
pragmatishno mislene imat tesi koito sa na mnenie she v nova balgaria ,nova rusia ,nova germania ,nova turzia ,nova italia ,nova franzia kam starite greshnizi se dobaviha i novi greshnizi, GENA ,GENETISHNOTO NASLEDSTVO e zapaseno i slava bogu .za da mogat da se raslishavat narodite . pragmatishnoto mislene na amerikanzite gi dovede do tam she vsemat otpeshatazi ot vsjako novorodeno zashtoto sa na mnenie she ot vsjako bebe i posle shovek moshe da stane greshnik i prestapnik za mene tova e vid paranoja da se tarsi vav vseki shovek greshnika .po dobre e da se otkrivat i podsilvat ,pooshtrjavat dobrite naklonnosti na shoveka
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки