Накъде е тръгнала България?


Накъде е тръгнала България?
Комиците...
21 Юни 2014, Събота


Раболепни идиоти чертаят колониалното ни бъдеще

Автор: Стефан Солаков

Политическите мошеници, които определят дневния ред на българската държава, стават все по-арогантни и незачитащи волята на българския народ. Трудно е да се разделиш с властта, която те изстрелва по върховете на специалните привилегии и най-вече те прави значим в собствените представи за обществена реализация.

Тъжните физиономии на повечето депутати от 42-ото Народно събрание, които „танцуваха само едно лято“, са ясен знак за дълбоките комплекси на докосналите се мимолетно до властовите благинки персони, лишени от най-важното качество – да са полезни на отечеството и на своите сънародници, изпратили ги в законодателния храм на България.
Процедурните хватки, с които животът на сегашното правителство и на българския парламент се разтяга като ориенталски локум, са поредното доказателство за липсата на национална отговорност сред най-важните хора на нашата държава.

Смешните изчисления за подходящата дата на предсрочните парламентарни избори напомнят шашмалогията на стотиците астролози, гадателки и подобните на тях социолози и политолози, кръжащи като лешояди над изстиващия труп на българската национална политика.
Предстои ни едно лято на мръсни междупартийни договорки, способни да отвратят и най-големите оптимисти за бъдещето на едва проходилата ни демокрация. С всеки изминал ден българските избиратели окончателно се разделят с надеждата за повече разум от страна на родните политици.

Липсата на т. нар. „хоризонт на човешкото щастие“ превръща някога цветущото ни отечество в сива и тъжна зона за живуркане по моделите на Джордж Оруел.
Сега, когато Орешарски и компания се оттеглят от редутите на властта, подобно на разбитите орди на Сюлейман паша, подлайващите ги кандидати за техните кресла навяват доста песимистични мисли за бъдещето, с което още тази есен ще се сблъска целокупният български народ.

Прогнозите за виртуалните правителствени комбинации още отсега вещаят нови, още по-тревожни вълнения и ужасии за нашите сънародници. Прочути сме като една от най-търпеливите нации на планетата, но и най-овчедушното поведение все някога се изчерпва и тогава настъпват разрушителни събития, описани така страховито в библейските разкази за съдбата на Содом и Гомор.
Едно е повече от ясно – както днес, така и наесен, България няма да бъде управлявана от най-необходимото – кабинет от родолюбци, готови да се жертват за просперитета на своя народ.

Още отсега се обмислят правителствени формации, които ще бъдат изключително зависими от външните кукловоди на повечето от националните ни партии. Бойко Борисов, позорно изгоненият от народното недоволство български премиер, вече потрива ръце в очакване отново да яхне държавата. След демонстративния инструктаж, който получи във Вашингтон, той се завърна тържествуващ и самодоволен от господарското потупване по рамото от страна на Големия брат.

Нормалните европейски политици биха потънали от срам при подобна показност на политическо раболепие, но по българските географски ширини едно такова унижение се приема като почетен знак върху лакейската ливрея на днешния нашенски политик.
Нека си припомним и за комичната поза на господин Орешарски, принуден от трима американски сенатори да мънка и да се черви от неудобство, когато ни съобщаваше, че спира реализацията на проекта „Южен поток“. Слугинското поведение на управляващите екипи у нас през последните години се превръща в устойчива и дори запазена марка, по която ни разпознават и партньори, и недоброжелатели в заобикалящия ни свят.

Още по-срамна става картината, когато в нея се вписва и позорното поведение на някои медии, призвани да са обществен коректор и гарант за демократичните ценности в държавата. Преди дни чух нещо от телевизионния екран, което ме потресе със своята наглост и безумие.

Програмният директор на радио „Дарик“ Константин Вълков, често пъти канен в различни електронни и вестникарски медии, заяви следното: „Очаквам с нетърпение новото българско правителство и ще бъда изключително доволен, ако то бъде одобрено лично от американския сенатор Джон Маккейн!?“ А сега, де! Къде го чукаш, къде се пука!
Неволно си припомних, че собственикът на радио „Дарик“ навремето беше обявен за активен сътрудник на митичната Държавна сигурност. Това не му попречи да прибира редовно апетитни субсидии от няколко български правителства, за да поддържа „правилния“ тон и да подкрепя техните бандитски действия при 25-годишния обир на изстрадалата ни държава.

Щом подобни хора и медии страстно очакват да бъдат яхнати от новите ни господари, какво остава за циганските електорални орди, върху чиято алчност и невежество се крепи бъдещето на нашето отечество.
Видяхме с очите си как в Централната избирателна комисия един полуграмотен активист на ДПС, носещ звучното индианско име Ерхан Чаушев, нагло поучаваше българите да не се съпротивляват, когато насъскваните от неговата партия цигански тумби атакуват не само българската национална сигурност, но и подстъпите на наивна Европа, все още неразбираща заплахата от бруталната ислямистка инвазия.

Както вече казах, лятото ще бъде бременно с драматични събития, които ще решат съдбата на нашия народ за дълъг период от време. Надеждите ни са насочени към здравия разум на родолюбивите българи и в техния безпогрешен усет към разпознаване на националните предателства.
Често сме писали на тези страници, че майка България винаги е намирала сили да се изправи след поредната измяна на нейните непрокопсани политически водачи. Така ще бъде и сега, защото и след най-тъмната нощ, обгърнала родината, Българското утро винаги изгрява и пръска лъчите на надеждата над цялата земя на древните и непреклонни сънародници, доказали с достойното си поведение величието на една от най-цивилизованите нации в Европа.


В категории: Коментари , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
27.06.2014 06:14:19
0
0
КАК МИСЛИТЕ //200+500+70/ ГОДИНИ РОБСТВО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗТРИЕ НАЦИОНАЛНОТО САМОСЗНАНИЕ НА ГОЯМА ЯАСТ ОТ НАРОДА.ТОВА Е ВЕЧЕ В ГЕНА НИ.НАШИЯ НАРОД ЖИВЯ СВОБОДЕН САМО ПРЕЗ ВРЕМЕТО-1878 до 1944.БКП И ЕС СЪВСЕМ ЩЕ ГО ИЗКОРЕНЯТ./СЪВЕТСКИ И ЕС ПОДЛГИ/.РАЗБИРАМ СТАНИШЕВ,ДОГАН,ЛЮТВИ АМА БЪЛГПРИНА СИДЕРОВ КАКВО ТЪРСИ МЕЖДУ ТЯХ ТТА СЕМПРОДАЛ,ЗА ПАНИЦА ЛЕЩА НА РУСНАЦИТЕ.ПОСЛЕ КОГАТО СЕ СЪБЕРАТ ДВАМА БЪЛГАРИ СЕ КАРАТ ,КОЙ ЩЕ Е ВОЙВОДАТА.ДРУГИТЕ БАЛК.НАРОДИ СА ЕДИННИ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки